kan dah MALU...

0



gambar ihsan dari Mr Google

 kejadian ini berlaku pagi tadi.. jam 8.30 pagi kalu aku tak silap...hehehe...
kisah ni tak ada kene mengena dengan diri aku... aku cuma sebagai penonton bagi drama sebabak ini...

Lokasi : Di salah sebuah bus stop dalam UTM
Pelakon :  Seorang chinese girl (tak tahu nama sape sbb aku memang tak kenal pon dier..dan dier pon tak kenal aku gak..hahahaha)
Penonton setia : Aku (hehehehe)

nak dijadikan cerita, tengah2 ramai orang tengah beratur nak naik bas... ada la sorang budak chinese ni... aku duk seat depan, sure la aku boleh perhatikan semua lagak dan ragam manusia yang macam2 ragam tu... tambah pulak, sekarang ni musim EXAM... ada yang membaca sambil berjalan,  membaca sambil lintas jalan, duduk sambil membaca,  dan yang satu ni  membaca sambil langkah panjat tangga bas....
Dek kerana kekusyukkan menghafal  formula2 kimia yang bakal keluar dalam soalan exam nanti (aku agak2 je...hehehe...), budak chinese tu tak perasaan kot destinasi bas yang sebenarnya...

Baru panjat setengah tangga baru dia perasan...
"Owh, bas ini pegi FKKKSA ke???" --> sambil turun menuju ke bas lagi satu di bahagian belakang

 on the way menuju ke bas tersebut, baru budak chinese tu perasan yang memember dia semua ada dalam bas yang aku naiki... mmm mahunye tak kalut... bas dah mula gerak ni.... berlari-lari kejar bas... Belum sempat berhenti, dengan gelojohnya budak chinese tu panjat tangga bas...

GEDEBUK! betul2 jatuh atas tangga depan seat aku.... mengucap panjang driver bas... kot iye pon nak naik, tunggu la sampai bas berhenti dulu...tak pasal2 ada yang patah gigi time nak pegi jawab exam...



0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)