Kontrak Cinta...

11


Cinta Kontrak? cinta jenis apa tu? ingatkan kerja je yang kena ikat kontrak, rupe2nye cinta pun nak main kontrak jugak... hai manusia2.. tak faham betul la...
.
.

tapi kan, berdasarkan pemerhatian terhadap drama mahupun cerita2 dalam novel, kebanyakkan cinta kontrak ni tercetus dari pihak lelaki... betul tak? kalau tak betul, mintak ampun ye!hehehe.... Kasih bukannya nak membebel pasal cinta yang berkontrak tu.. tapi sebenarnya nak berkongsi tentang cerita yang baru habis ditayangkan kat tv3 sebentar je tadi...Tajuk telefilem tu adalah Kontrak Cinta lakonan Fasha Sandha dan Fahrin Ahmad...
.
.
.
.


Jalan ceritanya sangat menarik... tengah2 buat kerja boleh terberhenti sekejap semata2 nak layan cerita tu sampai habis..hehehe...disamping tergoda dengan senyuman manis si Fahrin Ahmad tu, ada la beberapa perkara yang Kasih sempat rumuskan berdasarkan apa yang ingin disampaikan melalui cerita ni. Antaranya adalah :

- Kepada lelaki2 di luar sana, jangan takut terhadap sesuatu jalinan ikatan perkahwinan. Perkahwinan bukanlah penghalang untuk kamu tidak boleh meneruskan aktiviti2 bujang kamu sebelum ni. Cuma, keadaan sudah berubah kerana apabila dah berkahwin, ada pihak kedua yang perlu tahu setiap apa aktiviti yang anda lakukan. Opps.. bukanlah untuk mengongkong tapi sekadar ingin tahu. hehehe--> (Khusus untuk kaum lelaki).

- Pentingnya sikap bertolak ansur dalam sesebuah hubungan. Sikap mengalah dengan pasangan masing2 bukanlah bererti anda sudah kalah, tapi ianya dapat mengelakkan sebarang perselisihan faham yang boleh membawa kepada pertengkaran..

- Dan yang paling penting ialah cinta perlu diluahkan. Kalau tak diluahkan, macam mana orang tu tahu yang kamu cintakan dia. Betul tak? (",)
.
.
.
.
.
Ok..tu je..
Ikhlas dari Dr. Cinta..wakakah....
-ADIOS-



11 comments:

  1. baru je tengok tadi best gak...
    Fasha makin cantik rambut pendek

    ________________________________
    JOM LAYAN MOVIE 2010 FREE KLIK SINI TOY STORY3, KARATE KID, THE LAST AIRBENDER SERVER LAJU MACAM
    TENGOK DVD/CD

    ReplyDelete
  2. Aring : tu r..cantik pulak tgk fasha rambut pendek...

    ReplyDelete
  3. Ohhh.. Andakah dr cinta itu?

    ReplyDelete
  4. CgMas : haah...Dr Cinta baru dilantik..hehehehe

    ReplyDelete
  5. ni mesti baru menonton citer ni...actually dah agak lama citer ni ditayangkan...sangat sweet dan kelakar....tempat2nya sume indah kan...salam ziarah...

    ReplyDelete
  6. Syahera : haah..baru tengok citer ni tengahari td...hehehe...maklumlah, b4 ni tak berkesempatan nk nonton...sweet kan citer ni...

    ReplyDelete
  7. sempat tengok gak semalam...

    suka scene diorang bersampan kat tasik yg byk teratai tu... kat mana lah tu agaknya.. hmm


    :)

    ReplyDelete
  8. ala..xtgk r citer ni, tp mcm best je kalau fahrin ahmad yg berlakon..mesti byk part romantik kn..

    ~_^

    ReplyDelete
  9. Kella : haah...besh kan scene kat tasik tu...sweet sgt2..hehehe

    ReplyDelete
  10. ooooo..dah penah tgk..cite nie sweet tp xbrapa mnt fasha la...huhu..

    ReplyDelete
  11. nabilah : qq tak minat fasha ea...sy pon x minat jugak..tp best pulak tgk dier dlm citer nih...hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)