1 Ramadhan = Johor Cuti...Yeay

8



Bagi sesiapa yang bekerja di Johor pasti 'happy' sebab cuti hari ni kan.. Sure la gembira sebab dapat bersahur dan berbuka puasa bersama keluarga masing2 (bagi yang balik rumah la). Tapi bagi Kasih bersahur bersama-sama kawan2 pon dah cukup bermakna, maklumlah, begini la nasib si perantau.. jauh dari keluarga.. nak balik kampung jauh..buat penat badan je.. ye la, cuti tengah2 minggu..lain la cuti hujung minggu...betul tak.. walau apapun, ibadah puasa tetap dijalankan...
.
.
.
.
Bercakap pasal puasa, pasti banyak kenangan manis yang tersimpan dalam kamus hidup masing2 kan...tambah2 lagi kenangan berpuasa ketika bergelar seoarang pelajar, tak kira la pelajar2 sekolah berasrama ataupun penuntut universiti... terlalu banyak untuk dikongsikan kalau nak bercerita kat sini..semuanya manis2 belaka.. hai, rindu la pulak kat kawan2 lama... time sama2 pergi ke bazar ramadhan, buka puasa ramai2.. sure ada satu bilik yang akan dijadikan 'port' untuk berbuka puasa...(",).. bila dah bosan asyik berbuka dengan makanan yang hampir sama je setiap hari, mula la plan berbuka kat luar, restoren yang mahal2..hahahaha..tapi kena pergi awal2 la, kalau tak sure penuh..
.
.
.
Semua tu dah tinggal kenangan manis yang tersimpan kemas dalam lipatan hidup masing2.. dan yang pastinya Ramadhan kali ini bakal menjanjikan sesuatu yang lagi manis untuk dikenang pada masa akan datang... Semoga kita semua mendapat keberkatan dan menjalani ibadah puasa dengan sebaik2nya... 






8 comments:

  1. selamat berpuasa kasih...

    bestnya cuti...

    ReplyDelete
  2. bestnye cuti..
    nway, selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  3. salam ramadhan ..sy kat kg nih hekhek

    ReplyDelete
  4. Kak Jaja : jangan la jeles..hehehehe

    ReplyDelete
  5. Kak AIn & Pansy : Selamat berpuasa..(",)

    ReplyDelete
  6. Farha :salam ramadhan..wah, sempat ek blk trg..x aci betol...huhu

    ReplyDelete
  7. salam ramadhan kasih, semoga puasa kita smua akan diterima, Insyallah!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)