44 days LEFT!!

7

Masa berlalu sangat cepat dan pantas. Pejam celik pejam celik tinggal 44 hari sahaja lagi... Ini bermakna sebulan lebih sikit je lagi untuk bergelar "Raja Sehari". Rasa cam tak percaya je...huhuhu...


Tapi kan, juz nak tanya la pada yang telah mendirikan rumah tangga.. sure la u alls dah ada pengalaman saat2 bergelar raja untuk sehari tu kan..hehehehe....
.
.
.
.

Masalah tak la besar sangat pun... Tapi kan, agak terganggu jugak kehidupan sebagai seorang pelajar...huhuhu....Adeih!!! Lately kenapa la perasaan ni agak lain macam sikit. Seolah-olah cam tak ready lagi untuk melangkah ke alam rumahtangga. Konon  je, sebelum ni kemain lagi.. Bila tanya pada diri sendiri "Bersediakah kamu untuk bergelar seorang isteri?"..Wah..dengan yakinnya..."Ye, sudah bersedia...". Pendek kata memang dah bersedia dari segala sudut la...mental + fizikal + rohani + jasmani.. sudut tirus, sudut cakah pun turut ready sama....
.
.
.

tapi kenapa bila dah dekat2 nak majlis, hati ni jadi ragu2...Eh, jangan silap faham pulak! En Tunang saya tak buat hal...dia BAIK ok!! pendek kata masalah ni langsung takde kena mengena dengan orang lain..tapi penyumbang utama kekusutan ini adalah datangnya dari DIRI SENDIRI....huhu...pernah jugak mengadu pada kawan2 yang terdekat.. tapi diorang selalu cakap "Itu adalah perasaan NORMAL bagi orang yang NORMAL." huhuhu... so, kiranya NORMAL la ea kalau perasaan ni asyik mengganggu hari2 aku sejak dua menjak ni....



Nota kaki : Persiapan kahwin berjalan agak lancar dan agak tidak lancar.. Ada yang dah setel, ada yang belum... Fokus untuk majlis kahwin je yang lebih, prestasi kerja2 phD agak menurun...tambah pulak beban kerja tugas2 pembantu felo di kolej... Semoga aku tabah + kuat untuk menghadapi semuanya....InsyaAllah, semoga dipermudahkan....


7 comments:

  1. salam

    kasih, itu normal sayang..semua yang sedang menuju ke alam rumahtangga..memang akan mengalami perasaan seperti kamu

    tabahkan hati, if berlaku yang di luar dr apa yang kamu rancang..sila tutup mata..tarik nafas panjang2..
    sepanjang majlis..tak kan ada yang sempurna...tapi berkat keyakinan kasih, pasangan dan keluarga mahupun saudara mara..

    insyallah..hari bersejarah dan langkah kasih ke alam rumah tangga rasa indah dan sempurna..

    amin..

    ReplyDelete
  2. Nnt aku nak bawak tunang kau berbachelor party. Boleh tak? Hahaha.

    ReplyDelete
  3. Kak Ayu: Thanks sis 4 ur advice...mmg NORMAL ea perasaan tu...

    Fikri: Amboi amboi amboi...boleh je...dengan syarat ajak sekali tunang En Tunang tu ea..hehehehe

    Yuri: uiks..laju je jawab ea...

    ReplyDelete
  4. biasa la tu..akak dlu pun cenggitu, jgn pk sgt.

    akak penah tangguhkan majlis akak pasal tuntutan kije di opis plus ngan xdpt cuti. tp akhirnyaaaa kan hamik ko sebulan cuti kawin, 3 bulan cuti bersalin

    ReplyDelete
  5. huwaaa... sindrom2 raja sehari... bahaya nie.. kene dptkan rawatan dri sy ye.. insyaAllah k.sa akan pulih dr sindrom ini... sekali rawatan, nasi lemak 2 bungkus... 2 kali rawatan, nasi minyak berpinggan-pinggan.. moahahahha... hihi

    nak kad kawen~~~~ kekekekeke XD

    ReplyDelete
  6. yup.. normal je tu.. saje menduga.. usah tergoda.. hihi..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)