Tinjau tempat...

4
11hb Jan 2011 – Johor Cuti sempena Hari Hol.
Sempena cuti umum, jadi AJK Team Expitidion KTF mengajak cik Kasih dan cik Anna join mereka ke Kg Jawa, Kota Tinggi dan Pontian untuk survey laluan dan tempat untuk menjalankan program Kembara Bermotor yang akan diadakan pada 5 dan 6 Mac akan datang. Kami (8 orang termasuk driver, En Hassan ) bertolak dari UTM kira2 jam 9.00 pagi. Memandangkan cik Kasih, cik Anna dan cik Aisyah hanyalah ditugaskan sebagai pemantau, so…ni kira aktiviti jalan2 cari makan la ni…hehehehehe….sesuai sangat la dengan kami yang memang suka berjalan…pantang orang ajak…ON je! Hehehe…
.
.
.
.
Lebih kurang jam 11 pagi, rombongan kami tiba di Balai Raya Kg Jawa, Kota Tinggi selepas selamat mengisi perut masing2 sebagai santapan pagi...cik Kasih order mee rebus. Seriously, mee rebus tersebut sangat sedap...kalah mee rebus Hj Wahid kat Plaza Angsana, JB..hehehehe.... Kami disambut oleh En Hanafi selaku wakil kampung tersebut. Rombongan kami disambut baik oleh mereka. Alhamdulillah…mudah2an kerjasama yang bakal dijalankan tidak lama lagi akan berjalan dengan lancar dan jayanya. Walaupun tarikh program tersebut dah hampir sangat dengan majlis "besar" cik Kasih, tapi hati ni nak sangat join diorang kembara beramai-ramai…(bolehkan En Tunang…hehehehe..tapi cam xdpt greenlight je..huhu) 

Orang lain sibuk berdiskusi tentang perjalanan program, kami berdua sibuk berposing…hehehehehe…

Ni la antara barisan peneraju program Kembara Bermotor nanti…bergambar bersama En Hanafi dan En Nizam…orang kuat Kg Jawa..hehehe…tapi orang kuat Team Expidition tiada dalam gambar kerana bertindak sebagai jurugambar pada hari tersebut. Tanpa cik Pae maka xde la gambar2 kitorang tu semua…hehehehe


Meredah semak dan lalang…jalan short-cut untuk balik semula ke rumah En Hanafi setelah meninjau dan menemuramah dua keluarga yang kurang berkemampuan sebagai program khidmat masyarakat yang akan turut diselitkan ke dalam program kembara tersebut.

Muka penat + lapar yang amat….muka pon dah nampak sangat panggil makanan untuk di'ngap'…hehehehe….lambat pulak nasi ayam yang di'order' sampai. Huhuhu…



Nota kaki : All da best for Kembara Bermotor's team.

4 comments:

  1. hehhhe.. cian dia tak dapat join team expedition... takpe, ur big day lebih penting... jg diri baik2..

    ReplyDelete
  2. Anna : tu la...sedeynye...dah dua kali mintak permission...jawapannya tetap NO...huhuhu..xpe la, all de best la utk team kembara...

    ReplyDelete
  3. wah...
    wah..bestnya ada kembara bermotosikal..
    kak ayu suka yang adventure2 nie..

    hahahha,....kampung jawa, pontian yer???, segamat, kota tinggu pun ada kampung jawa gak,

    ReplyDelete
  4. Kak Ayu: Kampung Jawa Kota Tinggi kak...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)