Jom cuci2...

9

Alhamdulillah...setelah beberapa bulan kami (KS dan En Tunang) berusaha mencari rumah untuk disewa, akhirnya BERJAYA. Setelah hampir kesemua taman di sekitar Skudai kami pusing, finally dalam mudah.com.my jugak rezeki rumah untuk kami..hehehehe......nasib baik En Tunang terlintas nak bukak mudah.com. ;p hehehehe....Kiranya, tak jauh sangat la jarak rumah kami untuk ke UTM nanti. Lebih kurang dalam 10-15 minit je...

Keseluruhannya, kami sangat SUKA dengan persekitaran dan keadaan rumah tersebut. Dah la rumah itu sangat cantik...sebab tuan rumah sudahpun banyak membuat renovation pada rumah tersebut. Dapat pulak rumah corner lot. Sure En Tunang aka bakal hubby suka untuk adakan aktiviti2 sampingan kat situ...mayb bbq ngan kengkawan dia...wah wah wah!!! Siap ada taman yang cantik, boleh la kami bersantai-santai sampai minum petang kat situ nanti...hihihi...oppsss, jangan salah tafsir ye, aktiviti2 tersebut akan dilakukan setelah kami sudah sah menjadi suami isteri nanti!!! ;p


Secara rasminya, rumah itu kami sewa bermula bulan Februari. 2 hari lepas En Tunang dah sign agreement dengan tuan rumah yang turun dari Putrajaya. Kiranya dalam sebulan sebelum kami bernikah, En Tunang la yg akan duduk kat rumah tu sorang2...hehehehe... bagus jugak, paling tidak nanti KS cuma perlu cuci kaki je bila masuk rumah tu bulan depan...hehehehe....

Takde la...kejam la pulak camtu kan! 
Tu kan bakal rumah kami berdua, so segala keperluan rumah kami sediakan bersama-sama.
Kebetulan Jumaat aritu kan cuti sempena CNY, so KS meluangkan masa untuk tolong2 En Tunang kemas2 pape yang patut kat rumah tu. Walaupun pada mulanya En Tunang tak nak ajak KS sama2 kemas2 rumah tu...alasan?? Takut KS penat.. tambah pulak dia nak suruh KS concentrate pada kerja2 phD...Oh tidak!! Terharu sungguh rasa! Tapi, ketahuilah wahai En Tunang bahawa tunangmu ini degil orangnya...hahahahahaha.... lagipun, bagi la can pada KS tuk jejak kaki kat dalam rumah tu...tak sabar nak tunggu bulan 3 nanti...setakat tengok luar je mana puas...hihihi...

Setelah sehari suntuk kemas2 kat rumah tu, akhirnya siap. Walaupun rasa cam nk patah pinggang (oppss..diam2 tau..tak leh mengaduh! nanti kena sindir dek En Tunang..hehehe) ni akibat berperang sensorang kat dapur mencuci pinggan mangkuk cawan gelas segala bagai hasil pemberian bakal mak mertua (uhuk uhuk...blushing..) semasa ketiadaan En Tunang dan kwn2nya pergi ke masjid...solat Jumaat...hehehehe...perghh...diorang balik je, pinggan2 tersebut semuanya dah suci bersih dah, tunggu masa tuk dikeringkan sebelum simpan dalam kabinet..(",)

ok la, dah panjang membebel sensorang...pen OFF!!



Nota kaki : tak sabar nak duk masuk rumah tu bulan Mac nanti...hehehehehe







9 comments:

  1. Wahh kire untung juga ye =)
    sy masuk umah kosong je tp tetap gembira haha
    nak kongsi satu rahsia: terasa best sgt2 tinggal berdua tau hahaha

    ReplyDelete
  2. hehhehe..seronok tu..mesti masa kemas tu hati berbunga2 indah sambil dlm hati cakap..kat dalam bilik ni la nanti aku tido..hahahha..sama la mcm akak dulu..memula masuk ni we all just couple..abg zack tlg cat segala..dia yang banyak uruskan pasal umah ni....

    ReplyDelete
  3. FarHa: itu bukanlah satu rahsia...tetapi ianya perasaan normal bagi setiap pasangan yang baru mendirikan rumah tangga...harap2 bukan tinggal berdua je terasa best sangat2...biarlah perasaan best sgt2 tu kekal selama2nya dengan kehadiran orang baru dalam hidup kami nanti...

    ReplyDelete
  4. Kak Jaja: hahahaha...hati memang tengah berbunga kak..hihihi..tapi takde la ckp2 camtu dlm hati...hahahaha...

    banyak betul persamaan antara kita ye...tapi tu la, senang kan nnt bila dah kahwin rumah tu dah lengkap la...walaupun tak lengkap sepenuhnya, yang penting keperluan harian dah ada...senang sikit nanti...

    ReplyDelete
  5. bestnya nak pindah rumh baru dh...



    New entry: Hari pertama

    ReplyDelete
  6. Zahidah DIhaz: hehehe...lom pindah lagi...bln 3 baru pindah masuk...(",)

    ReplyDelete
  7. yeah! nanti boleh datang lepak umah Saa..dah ade tujuan gi taman U..hehe

    ReplyDelete
  8. just enjoy the most memorable moment in our life...semua tu kenangan yg paling berharga nanti2..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)