Jalan2 kat Ayer Itam..

4

Cerita ni sudah lama diperam...hihihi...
Cerita ini berkisahkan tentang ronda2 + jalan2 kat Ayer Hitam bersama makcik2 + famili suami pada seminggu sebelum puasa.. maap le, backdated punye cerita nih... :-p
.
.
.
Al-kisahnya bermula bila Bik Edah (Mak cik sebelah suami) turun JB dari Singapore untuk shopping barang2 kahwin anaknya yang akan berlangsung pada hujung tahun ni...ye la kan, if nak compare harga barang2 kahwin kat Malaysia dengan Singapore, sure la kat sini murah! Setakat nak beli beg kertas + bunga telur dan segala bagai, memang jimat sangat la... Sampaikan kad jemputan pun Bik Edah tempah kat JB. (",)

Masing2 sibuk memilih...
Bila dah pergi ramai2, macam2 idea boleh disumbangkan untuk menjayakan majlis hujung tahun nanti. Untung jugak kan kalau adik beradik murah hati...ada yang nak sponsor beg kertas, ada yang nak sponsor bunga telur, ada yang nak sponsor kad jemputan dan macam2 lagi la... Bantu membantu kan amalan yang mulia...Hari ni kita tolong orang, lain kali, bila turn kita, orang lain pulak yang akan tolong..betul tak?
.
.
.
Alhamdulillah, majlis aku dah pun lepas.
Tapi terkilan jugak la sebab sebelum ni tak berkesempatan nak shopping2 kat sini untuk majlis haritu. Tengok pada harga dan pelbagai pilihan bekas hantaran yang sangat cantik, rasa agak frust disitu. Takpe la, mungkin takde rezeki time tu...

Bila status dah bergelar surirumah, fokus automatik dah berubah. Kalau dulu tengok bunga cantik2 cam takde perasaan je...Tapi sekarang, pantang nampak! Mula la tangan ni gatal je nak beli...hihihi...Minda pun rancak berkira-kira..."Kalau aku beli bunga ni nak letak kat bahagian mane ea?"..padahal ruang kat rumah tu takde la besar mana pun. Silap2 haribulan tak nampak tuan rumah sebab sarat dengan bunga...hahahahahahaha... Tapi serius, bunga2 kat situ cantik2....yang paling menarik hati bunga bulat2 seperti dalam gambar tu...eee, geram je nak beli time tu....tapi dek kerana memikirkan time tu poket kosong, terpaksalah lupakan hajat tersebut..hukhukhuk...sedih kan.... Kononnya, nanti2 dah dekat nak raya leh datang shopping2 kat situ...tapi macam tak je! :-(
.
.
.
.
.
Huh, bila fikir pasal persiapan raya memang tak pernah habis. Padahal puasa baru masuk hari yang ke-4. Huhuhu...Sabor je la...(",)







4 comments:

  1. seronok shopping kat situ...bear besar2!!! hehehe

    ReplyDelete
  2. haah betul tu..time muda2 remaja dulu memang kemaruk bear2 besar kalau berjalan2 shopping kat sane..hehehehe

    ReplyDelete
  3. akak dulu pun time kawin ada gak beli brg kat air hitam

    ReplyDelete
  4. memang ramai yang bakal mendirikan rumahtangga shopping2 kat situ kak..murah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)