BBQ Time

2

Kaum India yang sambut raya, kami pulak yang lebih2...siap ada bakor2 lagi... hehehehe....hurm, sebenarnya dah lama aktiviti bakor-membakor ni tak dibuat. Mungkin sebab kekangan masa.... tak macam dulu2, ada je idea nak berbbq kat laman rumah. Tapi bbq kali ni tak dibuat kat rumah sendiri, tapi buat kat rumah MIL... lagipun,  idea ni pun datangnya dari adik beradik MIL yang stay kat Singapore.... saje suka2... aktiviti macam ni selain kenyang sebab dapat makan2, dapat la jugak mengeratkan lagi tali persaudaraan... betul tak?

Bagi aku pulak, dalam sibuk2 sakit kepala + tensen dengan report yang belum siap2 lagi, aku amik peluang ni untuk restkan otak kejap... 1 hari tak bukak fail report.... hahahahaha..... bagus kan.... cuti la katakan. Amik kesempatan sungguh.... Sebelum cerita panjang lebar, meh nak tayang gambar makanan dulu....hahahaha....

[Ada ayam, ikan pari, ikan cencaru, sotong, sosej, jagung (takde dlm gambar), dll]

.
.
.
.
.
.
.
 [Seronok tengok bebudak ni lawan main congkak...]

Gambar kat atas tu adalah port aku dengan geng bebudak...hahahahaha....sambil2 berbbq, sambil layan main congkak... seronok! Yang duduk betul2 kat depan meja tu adalah tukang merasa makanan.... nak test samada dah masak ke belum.... maunye rasa macam nak pecah perut sebab banyak sangat makan macam2 malam tu...huhuhu...
.
.
.
 [Makan ramai2.... tak cukup duduk kat dalam rumah, kat luar pon boleh!]


 [Orang kuat malam tu... takde orang ni, tak berasap dapur....]


[Pilih-pilih... laksa johor pon ada tau!]


2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)