Layan pasembur dan char kuey teow udang, Penang mari....

6

Bersiaran secara langsung dari Pulau Pinang...
 Datang Penang pekena pasembur dan char kuew teow udang
Wah, bak kata seorang kawan "Perghh, jauh giler"...
Memang la jauh kalau ikutkan pada jaraknya dalam peta Malaysia... dari selatan nun menuju ke utara.. Tapi kalau naik flight x terasa pun jauhnya... dalam satu jam dah sampai ke destinasi (JB-Penag)
.
.
Tapi bukan la datang semata-mata nak pekena pasembur dan char kuew teow udang
Ada hal lain sebenarnya... tuntutan kerja (",)
Incik suami ditugaskan untuk menghadiri seminar ICMEE kat USM
tu yang diangkutnya sekali isteri dia yang comey lotte ni... hahahaha..
Ikutkan hati cam tak nak ikut memandangkan kerja2 research yang melambak2 minta disiapkan tu... Tapi bila Incik suami dah buat muka kesian, mintak temankan sekali....
Aiii, hati isteri mana yang tak simpati kan... Paling tidak, ada la jugak teman dia kat sana nanti... Ok la, surrender la demi suami yang ku'chentai'... hehehehe.... Tu yang terpaksa angkut sekali laptop + bahan2 research yang lain.... Incik suami pergi seminar, si isteri ber'seminar' kat bilik hotel. Ok la tu kan!!! Nasib baik wireless kat sini sangat laju.... I like... (",)
.
.
.
Kiranya ni kali ke-3, aku jejakkan kaki ke bumi Penang ni...
First time, tahun 1997 @ 1998 (dah lupa dah!), time majlis konvokesyen my sister kat USM. 
2nd time, tahun 2007 (majlis kawen my sis kat Bukit Mertajam)
dan kali ni adalah kali ke-3...
.
.
.
Berbalik kepada topik asal
Layan pasembur dan char kuey teow udang
Dah sampai Penang, haruslah pekena tu semua kan...
Nasib baik ada member suami sudi pinjamkan keretanya sepanjang kami stay kat sini.
Dapatlah kami ronda2 + jalan2 cari makan kat tempat2 best2...
Kalau x, takde maknanya semua tu.. pekena kat kedai mamak berdekatan je la jawabnya.. hehehe...
.
.
.
Hasil tunjuk arah GPS Iphone, maka sampai la kami kat Padang Kota Lama, Penang.
Jom layan menu yang kami terjah malam tadi.

[Char kuey teow udang (RM8.00)]
Perggh, harganya memang mahal. Udang ada 3 ekor je....boleh dikategorikan besar jugak la... Walaupun sedikit tapi ok la...sebab rasanya pun boleh tahan. Cuma, tak puas sebab makan share kan...hahahaha....


 [Kerang (RM10)]
 Amik kau! Sebekas besar datangnya....
berbaloi la dengan harganya. Tapi, puas jugak nak ngabihkannya..banyak sangat...

[Pasembur (RM15)]
Puas hati makan, sebab semua yang dipilih memang yang sedap2.. tu yang mahal harganya. Kuah dia memang sedap!



Ok la, tu je nak bercerita pasal makan2 kat Kota Padang Lama, Penang malam tadi.
Kalau berkesempatan, ada lagi cerita pasal jalan2 kat Penang ni untuk entri yang berikutnya....
A.D.I.O.S









6 comments:

  1. makan kat paang kota memang best..masa raya hari tu akak pun gi makan kat situ..kami order kerang rebus, pasembur ngan sotong kangkung..sedappppppp

    ReplyDelete
  2. tu la pasal...sedap kan makanan kat situ...cuma harganya agak mahal...kerang rebus & pasembur tu sempat try aritu..x tahu pulak menu sotong kangkung tu..tak pernah ada org bgtau menu tu sebelum ni...xpe la, next time punya mission la pulak..hehehehe...entah bila tak tahu la..;p

    ReplyDelete
  3. sotong kangkung tu ala2 mcm yong tau fu la...akak memang suka...

    ReplyDelete
  4. waaaaahhhhh..best nya! hehe..last p mkn kt situ taun lepas rasanya.. mmg skang ni harga mknn kt situ dah mahal, x macam dulu..dulu lg best..hehe

    ReplyDelete
  5. Kak Jaja: ooo..kuah dia cam kuah rojak petis ea...

    ReplyDelete
  6. saya: tu la...char kuey teow udang sepinggan RM8..kus semangat..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)