Selamat bercuti semua...

0

Sure seronok semua dapat bercuti hari ni kan... bukannya senang nak dapat cuti tengah2 minggu macam ni... orang yang duduk kat rumah je macam KS ni takde beza pun hari ni cuti ke tak cuti.. sama je... cuma yang berbezanya, pagi tadi bangun pagi dah terdengar keriuhan suara bebudak sekeliling rumah... dalam hati, aikk? Tak sekolah ke depa semua tu... lama2 baru la teringat rupa2nya hari ni CUTI...hehehehehe...
So far, takde plan pape pun... just duduk2 santai kat rumah je la...
.
.

Semalam dikejutkan dengan satu berita yang seorang pensyarah FP kehilangan baby yang dikandungnya akibat kurang nafas. Usia kandungan dah masuk 7 bulan kalau tak silap.. beza 2 bulan dengan KS. Bila hubby beritahu yang pensyarah tu sedang menjalani operation petang semalam untuk menyelamatkan baby beliau yang bergerak tidak normal, dalam hati "Ya Allah, kau selamatkanlah baby dan Dr Fatin"... 
KS kenal pensyarah tu.. kami sama2 buat monthly checkup kat Pusat Kesihatan UTM tiap-tiap bulan. Memang setiap bulan kitorang datang ke Pusat Kesihatan UTM pada tarikh yang sama... Tapi, Allah lagi Maha Berkuasa dan penentu segala-galanya. Allah lebih sayangkan baby tersebut. Hati ibu mana yang tak sedih kan... Jantung KS pun seolah-olah terberhenti seketika bila dapat tahu berita tentang kematian jenazah. Seolah-olah memahami apa yang dirasai oleh pensyarah tersebut... kerana kami masing2 mengandungkan anak yang pertama. MasyaAllah, Allah Maha Besar..
.
.

Bangun je pagi tadi, terus tangan usap2 perut, bercakap-cakap dengan baby kat dalam perut... Waktu sarapan pagi tadi, terasa gerak2 halus kat dalam perut... lega rasa hati... menandakan baby sihat. Hati mana yang tidak risau bila mendengar kisah2 pahit orang lain tentang kehilangan baby yang dikandungnya kan. Ya Allah, Kau selamatkanlah babyku.. Kau berilah kesihatan kepada babyku sehingga waktu aku melahirkannya nanti...




0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)