@ Hello Kitty Park

2

Minggu lepas kami sekeluarga berkesempatan jalan-jalan di Hello Kitty Park, Puteri Harbour, Nusajaya. Itupun sebab dapat 2 tiket free. Kalau tak, takdenya nak pergi jalan2 ke situ dengan anak kecil. Bila dah dapat tiket free, haruslah kami pergi. Hehehe.. Bukan senang nak dapat tiket free kan, full access pulak tu. Kalau tak, satu tiket dah RM50 (dengan mycard). Tu pun tak full access. Full access harga RM85. Taman Hello Kitty ni ada 3 tingkat. Tingkat pertama Hello Kitty, tingkat ke-2 Bob the builder, Angelina Ballerina, Pingu dan Barney, tingkat ke-3 Thomas & Friends. Full access kat sini maksudnya boleh masuk ketiga-tiga tingkat. Tiket RM50 tak boleh masuk ke Thomas & Friends.

Dah la mula2 sampai, masuk lif, lif terus pergi ke tingkat 2. Lif tak nak berhenti tingkat 1. Baru tahu, rupa-rupanya lif yang kami naik tu hanya ke tingkat 2 dan 3 sahaja. Nak ke tingkat 1 kena naik lif lagi satu. Apa daa... Mmm dah alang-alang kat tingkat 2, kami jalan2 la kat tingkat 2 dulu. Mmm tempatnya menarik untuk ambil gambar. Ada Bob The Builder, ada Angelina Ballerina, ada Barney dan ada Pingu.

 [Bergambar di pintu masuk tingkat 2]

Di sebabkan Damia masih kecil, so tak boleh la kami nak buat aktiviti kat dalam tu macam mak2 orang lain beraktiviti dengan anak-anak diorang. So, bergambar je la kerja kami kat dalam tu. Model utama, mama dan Damia manakala ayah pulak kena la bertindak sebagai fotographer tetap. hehehe.. Mama Damia je yang over nak bergambar, Damia maintain je hisap jari sampai basah baju. Huhuhu..


Habis round tingkat 2, kami turun ke tingkat 1, tempat Hello Kitty. Si Damia pulak syok tidur. Dalam stroller tak nak duduk la pulak, terpaksa la dukung. Naik lenguh jugak tangan dukung si Damia ni ha. Tapi, posing tetap posing.. hehehehe...

Kat dalam Hello Kitty Town ada macam2 aktiviti yang boleh dilakukan. Ada nail salon, jewellery making, doll factory, cookie studio, costume dress up & photo studio, hello kitty house dan black wonder. Dalam banyak-banyak tu, kami hanya masuk dalam Hello Kitty House je untuk bergambar. Lain-lain tu kami tak masuk pun, kalau ada kanak2 baru syok buat aktiviti tu semua. Nak masuk kat satu-satu tempat tu pulak nak kena beratur, mmm baik tak payah.
 

Kanak-kanak sure suka kalau masuk dalam Hello Kitty House ni. Silap-silap haribulan, ada yang suruh mak ayah diorang set-up bilik tidur diorang macam kat dalam rumah Hello Kitty ni.
 

Bagi aku, Hello Kitty Town ni biasa je. Biasa bagi pandangan orang dewasa macam aku la. Kanak-kanak sure excited punya la. Cuma satu je yang aku frust, sebab tak dapat nak tonton 'parade' secara live dengan mata kepala sendiri. Baru je show nak start, Damia merengek nak susu. Siap je susukan Damia, show pun habis. Cantik betul timing dia. Huhuhu.. Parade ni adalah satu show yang sangat gempak, ada tari menari dengan maskot hello kitty yang sangat comel. Show parade ni dipertontonkan pada setiap hari pada pukul 4. Nasib baik hubby tolong rekodkan, dapat la jugak tengok...

['Parade' show]

Kat tingkat 3 pulak, ada tempat makan dan tempat main2. Sekejap je kami kat tingkat 3, cuma makan2 sikit buat alas perut yang tengah lapar. huhuhu.. Bergambar? Dah takde mood dah...

[Dalam kedai cenderamata]
 
Jam pun dah menunjukkan pukul 6. Orang pun dah semakin kurang, masing-masing dah pun beransur pulang. Hello Kitty Park ni tutup jam 6 petang ye. Turun ke ground floor, masuk ke kedai cenderamata. Berkenan betul tengok anak-anak patung Hello Kitty, ikutkan hati nak je belikan untuk Damia. Tengok pada harga, cancel beli.. hahahaha...usha-usha jugak cari fridge magnet kot-kot ada jual. Boleh jugak beli buat kenang-kenangan. Tapi yillek! Tanya cashier, fridge magnetnya ada tapi belum letak tag harga, so belum boleh jual katanya.. apa daa... Lain kali je la kalau tetiba datang lagi pada masa akan datang.


Komen aku:
Kalau sesiapa yang ada anak kecil standard kanak-kanak, seronok la datang ke Hello Kitty Park ni. Macam kami yang ada anak kecil yang baru berusia 3 bulan, yang masih belum kenal apa itu Hello Kitty memang macam takde perasaan sangat. Walau apa2 pun, terima kasih banyak-banyak kepada Wiwin sebab bagi kami tiket free. Lain kali ada dapat tiket free lagi, bagi la kami lagi ye.. Hehehehe...



 

2 comments:

  1. awat tak ajak umaii?..
    hahahah.

    dik. thanks tau singgah blog sis...

    sangat hargai psahabatan kita.damia makin semangat.. pandai adik jaga

    ReplyDelete
  2. Inlinks include continually acquired quite a few bearing on the way in which definitely an internet site regarded and google serp solution results listings (SERPs).
    Yet, in the last, this calculations are not that can bear in mind many most families hoping to take advantage of contains just with fitness treadmill standing on back link away due to niche locations who
    had simply url buttons fitted, hardly any articles and other content
    and articles associated with a authentic meaning. Web sites fairly rather efficiently has become which is called "hyperwebsite url farms" coupled with were
    used dealing with site owners to rise typically that position with the
    a number of internet webinternet pages.
    In addition method, site owners typically made just a person blog page precisely to
    house reciprocal backlinks to your site known as a urls website document.
    It employed by customers development reciprocal hyperback backinbound one-way one way back-shortcuts to better seek out their site in search powerplant results
    then again specified very little precise text-based content.
    Sometimes, reciprocal backlinks to your site ended up being sometimes loan relating to sites
    who had virtually not any primary meaning to one another also.
    For that reason, within the web resources webwebsite you might find
    one of the links to a new toy blog as soon as the internet
    hosting the anchor text had to do with middle aged people.
    The item plainly done virtually not any experience to make sure you
    benefit a real behind the scenes rank manipulations!


    Google and yahoo had become among the initial critical search engine listings get started on contemplating how you can award reputable backlinks to your site
    which in fact had meaning and also put on content material to somewhat of a online
    websites in place of advantageous savvy, unfortunately reasonably unscrupulous procedures of two timing
    the search engine final benefits by using backroom packages also black color baseball baseball cap suggestions.

    That many people secured by utilising backlinks as providing determinant most typically
    associated with recognition, but additionally strengthened a protocol to take into
    consideration specified caliber diets connections and additionally penalizing connect farming and various other white head
    wear moves.
    The latest back link is really simple and easy. Any time another web site different web
    sites the latest URL link on their own site who connections exclusively oh no -
    your website, it's name is a backlink.
    Foods links imperative? Because they help to convey individuals to your web page, but additionally mainly basically since improve improve site's online browser's search engine optimisation status.
    More or less everything coming via only a click simple link to web site? Sure! Yet , given that you fully understand the exact dissimilarity involving varieties backlinks and then realize how to get the best mix of models to find the the majority of traffic to your website. get backlinks free
    Beware, despite the fact, since there are a handful of online learning course to every form of one-way link, and when that you use them indecently just about any harmful arrangement you may choose to finish with basically business card search engine marketing in error.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)