Projek spontan kami laki bini..

0


Projek? Hahaha..
Kami laki bini ni memang suka buat projek masak2 sama2.. Dua2 suka makan la agaknya... Penyakit suka makan2 ni aku dah terjangkit dengan suami sejak kami 'berkawan rapat' 4 tahun yang lepas. Sebab tu berat badanku naik mendadak sejak kenal dengan my hubby, mana la tak naik berat badan, pantang keluar je aktiviti kami adalah makan, makan dan makan... huhuhu..

Kalau nak tahu, sejak dah kahwin ni boleh kira dengan jari berapa kali je kami makan kat luar. Selalunya, memang akan masak kat rumah. Suami memang suka makan kat rumah. Lagi sedap katanya.. Bagus jugak untuk diri sendiri. Daripada tak pandai masak dah jadi pandai masak (boleh la...) Kalau makan kat luar pun sure nasi ayam penyet Restoren Endang Taman U yang menjadi pilihan. Ayam penyek hasil air tangan sendiri tak sama dengan ayam penyet kat restoren Endang tu. So, bila terasa nak makan nasi ayam penyet, kami akan berkunjung ke sana.

Ok, berbalik kepada topik asal.
Projek masak2 kami kali ini adalah burger. Daging burger kami buat sendiri. Tak guna daging burger yang dah siap ye!

Home-made burger with love
.
.
.

Hurmm, yummy..
Walaupun percubaan pertama masak daging burger sendiri, tapi hasilnya sangat memuaskan. Punya la tebal daging burger tu sampaikan nak makan pun tak muat mulut. Hahaha.. Tambah pulak dengan aksesori2 lain, daun salad, timun, tomato, cheese dan bawang.. memang terbaik..


Akhir kalam, sekian sahaja laporan dari dapur masakan Kasih Suci.. hahahaha...








0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)