12.12.12 - Terlakar sejarah

0

Currently mode: Rindu si anak... huhu... *sambil lap air mata*

Hari ni adalah first day Damia di hantar ke taska. Plan asal nak hantar isnin haritu, tapi tetiba dia demam pulak. Cancelled. Telefon owner taska cakap tak jadi hantar, hari rabu baru hantar. Akak tu OK je, cuma perlukan confirmation sebab ada orang lain nak hantar baby kat taska tu jugak. Damia ni last quota untuk baby. Kat taska tu hanya ambil 3 orang baby sahaja. Syukur alhamdulillah, nasib baik kami cepat, kalau tak nak kena cari taska lain pulak.

Barang2 Damia, aku dah siapkan malam tadi lagi. Pagi tadi cuma angkut masuk kereta je. Dalam hati, hanya Allah sahaja yang tahu betapa sayunya hati nak berpisah dengan anak. Ye la kan, sejak Damia lahir sehingga ke hari ini (4 bulan 10 hari), aku dengan Damia tak pernah lagi berpisah. Damia pulak dah mula kenal orang, tambah pulak memang asyik nak berkepit dengan aku je 24 jam. 

Saat kaki melangkah keluar meninggalkan taska pagi tadi, air mata mula menitis. Huhuhu... Macam2 bermain dalam fikiran. Menangis tak dia nanti bila dia sedar aku tiada di sampingnya? Susu nanti dia minum tak? Dah la sebelum ni Damia memang totally reject botol susu. Nak df je memanjang... Boleh ke dia menyesuaikan diri dengan tempat baru dia nanti? Sabar tak akak tu nak melayan Damia kalau dia menangis nanti? Sarat... Berat... Sakit kepala memikirkannya.. Sambil makan mee soto sambil lap air mata. Last2 tak habis pun makan mee hoon soto tu.. pahit je rasa tekak ni menelannya. Suami hanya mampu menggosok lembut belakang isterinya. Sabar... kena berkorban untuk kebaikan bersama. BAIKLAH!

Hantar pukul 9, pukul 12 aku dah sibuk nak tanya khabar Damia. Terus call Kak Rozi. Semasa aku call, Damia tengah tidur. *Fuhh lega...*  Soalan pertama yang terpacul di mulut ini. Dia minum susu tak kak? Minum.*Alhamdulillah*. Banyak tak kak? Habis la satu botol yang kecik tu... Akak kasi puting yang kuning tu. *Owh, ok.. dia minum 2oz.  Puting NUK jugak yang dia terima*. Dia menangis tak kak? Tadi menangis juga, tapi sekarang tengah tidur. Kasi dia makan ubat tak kak? Kasi, dua2 ubat akak kasi..ubat demam dan ubat batuk. Badan dia macam panas sikit, tu yang akak bagi jugak ubat demam. Owh ok... Dalam hati sedikit lega sebab Damia nak tak nak dia minum jugak susu pakai botol. 

Memang sifat mak2 memang sensitif ek bab2 nak berpisah dengan anak ni. Padahal taskanya selang 2 3 lorong je dari rumah. Keluar dari rumah pun dah boleh nampak. Mmm harap2 Damia boleh menyesuaikan diri kat tempat baru. Semoga Allah lindungi dan pelihara anakku.









0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)