Berbaju kelawar

0

Balik Terengganu masa cuti CNY tempohari, berkesempatan la jalan2 kat Kedai Payang. Mak aih, manusia time tu tok soh cerita la, sesak.. Nak mencelah pun tak ada ruang. Dengan kelek anak lagi, cuacanya yang sangat panas, niat nak shopping2 terus hilang. Jalan laju2, setelkan barang pesanan orang je. Untuk diri sendiri langsung tak ada. Sesi pilih memilih pun tak sanggup nak ambil masa yang lama. Asal hati dah berkenan, terus bayar dan terus cau cin cau. Dalam celah-mencelah, mata ni pandang2 juga baju kelawar untuk kanak2 yang banyak betul tergantung kat kedai-kedai dalam tu. Hajat dihati boleh la belikan sehelai dua untuk Damia. Tapi nak mencelah punya la susah dicelahan manusia2 yang rancak dengan sesi tawar-menawar, terus batalkan niat dihati. Bunyi pada slang, semua yang shopping2 tu semuanya orang luar. Cuti sekolah la katakan. Tak sanggup nak bersesak-sesak lama2 kat situ, terus ajak suami turun bawah untuk beli keropok keping. Ada rezeki lain kali, boleh la belikan baju kelawar untuk Damia bila balik Terengganu nanti.

Alih-alih, bila balik Johor, Damia dapat buah tangan (baju kelawar) dari mak ngahnya yang kebetulan balik bercuti ke Kelantan. Mmm, memang rezeki Damia dapat pakai baju kelawar. Apa lagi, melaram la si kenit tu dengan baju kelawar malam tu. (",) Muat-muat je pulak tu.. Maybe sebab Damia ni tinggi orangnya, so memang ngam-ngam je labuhnya. Terima kasih ye Mak Ngah...

.
.
.
.

TARA...
"Comel tak saya?"

Tak leh duduk diam.. sibuk nak mencapai barang..

 Dapat tudung botol pun jadi la..
 
Kemain lagi senyum.. Hepi la gamoknya tu...




0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)