Asyik2 makan...makan..makan

8

Makan untuk hidup
atau
hidup untuk makan

Seronok kan hidup ni... macam2 makanan yang boleh dimakan... tinggal untuk pilih je...
dan yang paling senang untuk dimakan, fastfood la jawabnya... bagi orang bujang sesuai la... yang dah kawen sekali sekala makan kat luar besh jugak... tapi jangan selalu eaa... nanti tak berasap pulak dapur kat rumah nanti..hehehehe.....

bercakap pasal makan, kali ni Kasih nak share sesuatu... tapi sebelum tu Kasih nak tanya dulu satu soalan... pernah tak u ols perhatikan gelagat orang time diorang tengah makan... tak kisah la makan apa...janji makan.... Kasih dapat idea ni bila Kasih edit gambar time Kasih dan kawan2 pegi McD dua hari lepas... time Mother's Day... ye la, kami ni masing2 duk jauh dari family, so terpaksa la sambut Mother's Day sesama sendiri (anak dara semuanya)... cuma sorang je Mak Dara yang terikut sekali.. baik punye mak, berlagak bujang, anak tinggal kat rumah....hahahaha... tapi xpe sekali sekala..bukannye selalu...

Ok back to da real story! Cuba perhatikan gambar kawan2 Kasih kat dalam gambar bawah ni...


Wah wah wah...macam2 gaya makan diorang ni.... ada yang menjilat jari (mmm sedap betul nampaknye!).. ada yang kemam bibir tak sabar nak kerjakan makanan kat depan mata... dan ada yang sampai makan beger gune dua belah tangan... hehehe.... dan yang paling BESH bila suasana yang bising tetiba bertukar menjadi senyap bila masing2 menikmati makanan kat depan mata....

ni la gelagat manusia kan...bermacam2 ragam...hehehe....

nota kaki : hahahaha... belum tengok diri sendiri makan..entah2 lagi 'buruk' dari diorang..hahahahahaha...




8 comments:

  1. klu orang2 tua dulu selalu pesan...orang datang rumah mesti beri makan...so sekarang nie...makan memang no 1...sebab tu rakyat malaysia mati kerana terlebih makan...bukan kurang makan...hehehe

    ReplyDelete
  2. mane gamba kak kasih makan??
    nk tgk jugak..
    heee..

    ReplyDelete
  3. ha..sy pun suka tgk gelagat org..tk kira la..tgh mkn ke...or buat perkara lain...huhu.. ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    OREO CHEESE CAKE LEPER

    ReplyDelete
  4. Kak Zai : haah la kan..org dulu2 mati x cukup makan..tapi org skrg ramai mati sbb terlalu byk makan...

    ReplyDelete
  5. saya : gambar kak Kasih makan?? owh..yang itu, akan di ke udara pada masa akan datang...tunggu nak kumpul gambar banyak2...hehehe

    ReplyDelete
  6. nabilah : besh kan tgk gelagat manusia ni..bermacam-macam ragam...hehe

    OREO CHEESE CAKE LEPER --> serangggggg....

    ReplyDelete
  7. Ak pn suka makan. Tgk entry nie teringin pulak nk makan McD!! Hehehe :)

    ReplyDelete
  8. WZulhilmi : ape lagi..jom layan McD..(",)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)