jom bercuti - Bukit Gambang Water Park

10

Salam semua...
before ni Kasih ada janji nak gtau kemana Kasih menghilang selama 3 hari last weekend kan... sori ea, Kasih tak sempat nak inform terlebih dahulu ketiadaan Kasih sebelum Kasih menghilangkan diri...hehehe..actually, Kasih bukan lah menghilangkan diri, cuma membawa diri tuk pergi bercuti bersama family... sekarang kan musim cuti sekolah.. so apa lagi, time to enjoy...hehehe.. at first plan, mmg ramai adik beradik yg nk join..tp last2 ada yg terpaksa cancel last minit... tapi xpe2.. enjoy tetap enjoy...yipppieee...


Opppss... lupe plak nak habaq ke mana destinasi percutian Kasih tempohari...
u ols pernah dengar tak Bukit Gambang Resort City? ada sesiapa yg pernah berkunjung ke sana tak? Bukit Gambang Resort City ni terletak di Kuantan, Pahang... kepada sesiapa yang tengah berfikir-fikir destinasi percutian tuk seisi keluarga, apa kata u ols datang sini...it's recommended... tak rugi...sangat besh!!! (",)


resort yang disediakan pon sangat selesa... time tu Kasih stay kat Caribbean Bay Suite (family suite).. ada dua bilik, dua bilik mandi, dapur, ruang tamu serta balkoni...ala2 rumah la... harga pon berpatutan... wah..siap promote lagi...;p

gambar ni dicapture melalui web rasmi Bukit Gambang Resort City...

pandangan dari balkoni bilik Kasih.. sementara menunggu yg lain bersiap tuk turun breakfast, snap la pape yg patut...huhu...

.
.
.
.
.

sebelum beraksi dalam air, perut kene la isi dulu... baru ada tenaga nak mandi manda pastu... (",)
.
.
.

time amik makanan mmg tak hengat, sampai penuh 1 meja... at last bukannye habis pon..membazir betul la...

hepi bebenor sorang2 dapat makanan... nyum nyum..
.
.
.
.
.
.
.

ok perot masing2 dah konyang... muka sensorang dah tak sabar nak masuk air... so, apa lagi? jom bergerak ke Bukit Gambang Water Park... Water Park ni cuma bersebelahan resort.. tapi still kene naik kereta tuk ke sana... nak kata jauh x la jauh sgt..tapi berpeluh jugak la kalu nk jalan kaki... alang2 ada kereta, pe salahnye naik kereta kan...hihihi...

.
.
.
.

yeay dah sampai kat Bukit Gambang Water Park.... time kitorang sampai org masih tak ramai lagi... parking pon betul2 dpn main building Water Park tu... 


jam menunjukkan pukul 8.45 pg... owh lagi 15 min je lagi (dengan yakinnye kitorang berkata2)... tik tok..tik tok... jam menunjukkan pukul 9.00 pg... eh, awat kaunter tiket tak bukak2 lagi ni... org pon tak ramai sgt pon... peliknye?? siasat punye siasat....
.
.
.
.
.
.

La patut ler... water park ni bukak kul 10 rupenye... semangat punyer pasal.. lom kul 9.00 kitorang dah tercangak menunggu... ishk3..kalau naik tido dulu pon sempat mimpi2 kot..huhu... tapi xpe, sementara menunggu kul 10.00 pg, apa lagi... posing la....hahahahahahaha..


nampak pulak aiskrim giant ni... siap peluk lagi...



kat bawah ni gambar2 sepanjang kitorang main2 air kat Bukit Gambang Water Park... jom layannnnn...

at coco beach...

pemandangan di sekitar water park...

bebudak la yg paling seronok... tapi org dewasa pon apa kurangnye kan..mengalahkan budak2 pon ade gak lagaknye.... tengok je la aksi2 kitorang kat bawah ni...hahahahak..





nota kaki : mmg pendek kater mmg besh la Bukit Gambang Water Park ni...tapi sedih pon ade gak sbb Kasih tak sempat nk explore dan try semua game yang ada kat dalam...hukhuk..tapi xpe, next time kalau ada rezki ley pergi lagi...hehehehe...


10 comments:

  1. bestnyer :) hari tu ingat nak pergi, tapi jauh plak, lari bajet, hehehe :)

    ReplyDelete
  2. mmm mmg sgt besh..xpe2..next time boleh pegi...plan bajet bebetul..hehehe

    ReplyDelete
  3. lepas ni kalau nk pergi lagi ,, jgn lupa bawak saya sekali ae? hihihih . (=

    ReplyDelete
  4. bestnya tengok.....

    bila la nak sampai situ...

    ReplyDelete
  5. Kerdildesa: ok2..next time kite pergi ea...hehehe

    ReplyDelete
  6. Kak Ain : sgt besh akak...ala, dekat je pon Trg ngan Kuantan...nnt sampai la tu kat situ..(",)

    ReplyDelete
  7. wee...seronoknya bercuti...bila la turn sy nk g lak ni...hari2 kerja...bosan sudah.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    ADDICTED TO BLOG

    ReplyDelete
  8. kasih, bila nak g lagi? ajak la anna sekali yek..
    bestnye~ anna bukit tambun yg dekat ni pon tak berkesempatan nak gi lagi.. hihihi..

    ReplyDelete
  9. nabilah : keje2 jugak..bercuti kene gak..release kan tension..

    ok nnt sy p jengah ke APA KATA HATI ye..

    ReplyDelete
  10. AnnaZanariah : bila nk g lagi? mmm xtau la bile..hehehe...insyaAllah nnt kite plan g jalan2 ea..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)