sabtu yang sangat pendek...

8

Pagi tadi Kasih bangun lambat... pukul 12 tengahari baru celik mata...ishk3, anak dara apa la camni kan...hahahaha...cerita pasal siang tadi, malam baru berkesempatan nak berceriter..ntah pape je kan...huhuhu... ni la akibat tido lambat malam tadi.. mata tak mengantuk, pukul 3 baru lena..hehehe... hari ni memang langsung tak dapat merasai suasana pagi... huhu
.
.
.
.

sejak semalam lagi, memang dah plan nak setelkan 'sesuatu' hari ni...
after dah setel semua2 keje yg nak kena setelkan, baru la terasa perut yang dah mula pedih2... dah masuk angin daa.. mana la tak masuk angin, dah pukul 5 tapi lom makan pape lagi sejak pagi tadi... aiii, terkena GASTRIK lagi la nampaknya...
.
.
.
.
.

pukul 6 baru la terhegeh-hegeh cari makanan untuk dimakan
JOM layan apa menu Kasih untuk hari ni...
.
.
.
.
.
.

Hajat di hati memang dah lama nak pekena pizza.. tapi xde sape yang sudi nak temankan.. nak harapkan 'chenta hati' sendiri, mimpi la jawabnya... nak2 time demam bola ni.. Kasih dah tak dihiraukannya dah... biar la dia dengan dunia bola dier tuh...
.
.
.
.
.
at first plan nak order pizza Fish King Cezzy Loaded, tapi yang sedihnya pizza tu dah takde da sekarang.... yang terbaru Fish Prawn King Pizza ni ha...layan je la.... tapi hari ni just order sket je, walaupon untuk 3 orang makan...

pinjam gambar pakcik gugel jap...

ha, gambar kat bawah ni adalah kepingan pizza yang bakal di'NGAP' oleh Kasih sebagai sajian makanan untuk hari ni... cukup ke 2 keping je tuk tahan sampai malam ni? cukup2.. selera tak berapa nak besar sejak dua tiga hari ni... layan je la... maaf ye, hanya gambar ni je yang Kasih sempat capture.. xde mood la nak bergambar bersama makanan seperti sebelum2 ni..huhuhu....


ada kisah yang tak berapa nak best sepanjang tempoh kitorang menghayati kesedapan pizza tersebut..nak tahu tak apa dier? Konsentrasi makan2 kitorang tadi sangat2 terganggu dek kebisingan yang datangnya dari pekerja2 Pizza Hut Jusco Skudai itu sendiri... eeee very2 annoying!!!!!
.
.
.
kami tahu la mereka2 sangat penat.. tambah2 plak hari Sabtu, ramai pelanggan yang nak kena layan...tapi kot iye pon takkan la tak boleh nak hormat kami2 ni yang tengah menjamu selera... tambah pulak, port yang kitorang dapat tadi berhampiran dengan dapur mereka... punye la bersemangat diorang basuh pinggan sampai 'ketung ketang keting keteng' bunyiknye... kejap2 pinggan jatuh, kejap2 kerusi yang jatuh, kejap2 dulang yang jatuh... eee rasa cam nak sound je kat diorang tu semua.. buat keje cam nak 'mecok' je... (ooppss... mecok = tak ikhlas ye!), bengang je kitorang dengan attitude pekerja2 tu semua... kalau la i ni bos diorang memang dah lama diorang kene pecat....
.
.
.
.
time nak g bayar kat kaunter, sempat jugak la kitorang  mintak borang komen untuk buat aduan...cuak jugak la muka cashier tuh bile kitorang mintak borang aduan...hahahahahaha...tahu pon takut.... 

borang aduan Pizzahut... amik kemain lagi tapi tak isi pon..huhuhu...





nota kaki : oppsss...entri malam ni agak panjang..asyik membebel je dua tiga hari ni...ampun ye...(",)



8 comments:

  1. betul la kasih..pekerja pizza kat giant ktn pun annoying jugak..kita dah bertenggek lama kat kaunter take away, dia bleh dok borak kat dalam..pastu bercakap macai kedai tu mak pak diaorang punya..

    ReplyDelete
  2. Kak Jaja : ye ke...teruknye la pekerja2 sekarang ni..langsung tak beretika...ske2 hati diorang je...

    ReplyDelete
  3. kasih.. nak pizza jgk.. Anna balik esok malam.. huhu.. sedih~

    ReplyDelete
  4. sy pn bru je makan malam semalam..
    memang best la pizza ni..sy ske sangat..makan sekeping je dh kenyang..sbb cheese yang melimpah ruah..pastu kepingan ikan tempura yang sedap..hirisan ketam yang menyelerakan..pastu kitorang order chocolate mint frappe tau, pastu order x sampai..dh la dh dtang bil..sampai counter byr, kitorang x mau byrla..rugi..haha..nasib dorang faham..huhu..tu memang kenangan..hehe..yang penting kenyang sampai pg tu..

    ReplyDelete
  5. Budak mata merah : nak jugak ke? jom PIZZA tp kamu banje boley? heheheheh

    ReplyDelete
  6. Safura : owh yeke...nsb baik diorg tak banyak songeh kan...kalu tak nk kne bayar mknn yg x sampai tu...

    ReplyDelete
  7. Anna : nak ke? balik la UTM dulu..nnt kite kuar g mkn pizza ye...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)