sambung phD ke kawin...

10

umur dah 25 tahun dah...sememangnye dah layak untuk Kasih melangkah ke alam rumah tangga... bila tengok kawan2 ramai yang dah bina family masing2... ada yang menunggu saat2 kelahiran si comel sebagai pengikat kasih sayang yang terbina, tipu la kalau nak kata perasaan cemburu tak pernah wujud dalam diri ni... tapi nak buat camne kan, belum ada jodoh! Sabar ye cik Kasih... (jangan nak gatal2 mintak nak kahwin pulak...kamu tu perempuan, malu dek orang je --> monolog dalaman, huhu)
.
.
.
.

xpe2... kalau orang tu belum sudi lagi nak sunting diri ni sebagai ratu hidup dia..takkan kita pulak yang nak kena terhegeh-hegeh mintak dia masuk pinang kite kan...cukuplah bagi hint sekali dua...kalau dier wat tak tahu je, kite pon buat2 la tak tahu jugak..fair kan!!!! hahahahaha....

.
.
.
.



dah tak nak la sesakkan fikiran fikir benda2 tu semua
baik fikirkan untuk diri sendiri...tengah dalam perkiraan untuk terima tawaran untuk sambung phD ni...bos pon asyik tanya keputusan je...huhuhu... sabar la Dr, bukan senang nak buat keputusan nih... serabut dah fikiran ni...rasa2nye sekarang ni bukan masa yang sesuai untuk Kasih buat keputusan kot... bile semua benda dah setel, baru boleh wat keputusan yang terbaik untuk diri sendiri...



10 comments:

  1. hehe kawen2 laa kasih...emm kawan arol gak kan?? hekhek

    ReplyDelete
  2. phd la lg elokkan..
    untuk mase dpn..
    insyaAllah...

    ReplyDelete
  3. Nusha : tu la..smbung phD tuk masa depan jugak kan...

    ReplyDelete
  4. kakak...sementara takde lagi pinangan nih..aimi rase kan..baik sambung je phd..heheh..sementara tak terikat lagi..nanti dah kawen,banyak benda kena fikir..owh,kak kasih pon nak phd,aimi lagi berkobar nak sambung jugak nih:)

    ReplyDelete
  5. ambik ajelah phd tu...klu dah kawin nanti lagi susah...dah banyak komitmen susah nak tumpukan perhatian...

    ReplyDelete
  6. uik..kasih dah buat master rupanya ek..caya lah...sambung la kalau takde apa2 lagi...komitment pun takde..age pun muda lagi.

    ReplyDelete
  7. Cik Birder : tu la..semua org cakap benda yg sama..aimi pon kalu de peluang, sambung la smpi phD jugak ye!

    ReplyDelete
  8. Kak Zai : masih dlm pertimbangan kak...insyaAllah...

    ReplyDelete
  9. Kak Jaja : ye kak..saya dah ada master...hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)