Dah takde keje ke?

9

Berbulu biji mata ni bila mana aksi tak sepatutnya berlaku di depan mata ni... Tahu la kat blok tu tengah tak ramai orang, maklumlah sem baru, minggu depan baru mula..
Tapi takkan la tak nampak bayang manusia (Kasih la tu!) tengah berjalan melintasi diorang.. kemain lagi bergelak ketawa, belai membelai dan siap KISS (aksi mulut ke mulut ok!) lagi...
.
.
.
maunye tak terbeliak mata Kasih pandang diorang
boleh pulak berlagak tak bersalah
nasib baik si 'mamat' tu blah lepas tu.. dan si 'minah' pulak masuk blok
Kalau tak ada je yang kena sembur dek Kasih
.
.
.

Nak tahu tak siapakah gerangan si 'minah' dan si 'mamat' itu?
mereka2 itu adalah pelajar2 antarabangsa dari negara Iran... dah la datang negara orang, lepas tu boleh pulak buat 'pencemaran' mata kat negara orang...tak hormat langsung budaya warga tempatan... yang tak tahan tu, si 'minah' pulak tu yang lebih2... yang si 'mamat' tu rilek je... kalau takde orang masa tu entah2 ditariknya si 'mamat' tu masuk dalam blok...uish jahat pulak mulut ni berkata-kata...ampun pak!
.
.
.

Tapi betul la... dah banyak sangat dah masalah2 dari spesis mereka2 tu yang selalu sangat buat masalah kat dalam kolej... yang parahnya kami2 (Felo2 dan Pembantu felo kolej) ni la! penat benor nak melayan karenah2 diorang yang ntah pape tu... kalau nak diceritakan satu persatu memang tak larat nak cerita kat sini... ok la, Kasih nak stop kat sini dulu la... nanti tak pasal2 terkeluar istilah2 ynag tak patut ditulis memandangkan emosi diri tak berapa nak stabil saat dan ketika ini bila terkenangkan perangai si 'mamat' dan si 'minah' Iran tadi tu... babai...




9 comments:

  1. haaaa rezeki tu kashh hahah..
    sy pernah tgk si lelaki urut2 dada!! perghh...bukan tak dok org..lagi giloss kot time tu hakhak...adoii
    dieorg nih dtg erosakkan imej je kan..pargi balik sekarangg!! kalau lah boleh ada kuasa mcm tuh...

    ReplyDelete
  2. lain kali sergah je..akak pernah tangkap student tengah asyik masyuk berpeluk kat tangga..kena se 'das' kelepuk dengan buku nota tebal kat belakang dia..bertempiaran lari..

    ReplyDelete
  3. mmg berbulu mata ni kalau tgk..
    dah penat dah nak sergah diorg ni..
    ada jugak penah kena tangkap kes masuk bilik..
    apa la nak jadi..
    ni baru sikit yg balik..
    nnt dah ramai2 lagilah tak terkawal
    sapa kata jg H25 ni senang?
    susah wooahhh..

    ReplyDelete
  4. Farha : urut dada? pergghhh...tu r, kalau la ada kuasa halau diorg balik negara diorg...ni x, pihak U siap nak tingkatkan pengambilan international students ada la.. yang dah ada ni pon dah x terkawal, lagi la kalau nak tambah lagi..silap2 haribulan kita pulak yg terasa berada kt negara diorang...

    ReplyDelete
  5. Kak Jaja : tak sempat nak sergah...huhu...

    ReplyDelete
  6. adeii~mmg berbulu mata kalau tgk.kalau naik bas malam lagi byk drama dalam bus.rasa nak sergah je.tak tahu malu..budak lagi dah pndai buat macam2.

    ReplyDelete
  7. Alinac Lover : aiyak!!! huhuhu

    ReplyDelete
  8. Farhana_aziz : budak2 zaman sekarang..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)