P.E.L.A.M.I.N

11

Bercakap pasal P.E.L.A.M.I.N mesti semua orang terfikir tentang majlis perkahwinan kan..
tapi jangan tertipu ye
sebabnya, zaman sekarang, majlis bertunang pun ada pelamin jugak..
perlu ke semua tu? entah la setiap orang mempunyai pandangan masing2
of course la, kalau boleh setiap majlis yang dilangsungkan tak kisah lah sama ada majlis pertunangan ataupun majlis perkahwinan, semuanya mahukan yang terbaik dan meninggalkan satu kenangan yang indah
.
.
.
.
.



so kat sini, Kasih nak mintak la pandangan dari kamu semua tentang perlukah P.E.L.A.M.I.N untuk majlis pertunangan...bukannya apa, sesaja je nak tahu pendapat dari kamu2 semua...hehehehe...



11 comments:

  1. salamm kasih..
    wah nak tunang ya...
    hemm masa sy tunang aritu ada pelamin tau...package keseluruhan sekali ngan baju+pelamin+pow+tempat alas sume rm350...ok je..family ckp murah dan make pon ok

    if kasih nak laa..try laa servey2..depends gak..tak de pelamin pon takpe... hehe tp sekali sekala pe salahnya ahaks...

    ReplyDelete
  2. wah...nk tunang ae...nk tunang gak...klo wat besa2, wat la pelamin..klo nk simple2, xyah kot...dok kt katil kt bilik je..hihii

    ReplyDelete
  3. cntik spe la nk sponsor pelamin cam ni hahaha

    ReplyDelete
  4. FarHa : hahahaha...xde la, saje je wat gempak pasal pelamin..hehehe...

    ReplyDelete
  5. ema : nak tunang jugak? tunang la..hehehe..tp betol la, wt simple2 x perlu pelamin kot...beria benor je nmpknye..huhuhu

    ReplyDelete
  6. MissXYZ a.k.a Abaikan : hahaha...tu pelamin tajaan dari pakcik gugel..

    ReplyDelete
  7. pkalau ada bajet lebih,apa salahnya ada pelamin...^_^..as kenangan seumur hidup

    ReplyDelete
  8. ikut kemampuan sendiri la..kalau ada budget lebih..buat la pelamin..tapi pada akak..rasa mcm membazir jek..baik duit tu guna utk beli barang2 kenduri..tapi kalau dapat murah mcm rm200 kebawah ke..bleh la kot...kalau amik sampai pakej rm700++ ke..buang duit je tu..

    ReplyDelete
  9. kalau ada duit lebih, apa salahnyer...but to our family, masa majlis tunang, the bakal pengantin lelaki tak boleh dtg, nak dtg lepas majlis selesai baru boleh

    ReplyDelete
  10. sokong kak jaja.depends on ur budget.
    if ada budget lebih, boleh je. tapi personally saya lebih suka bersederhana.duit untuk pelamin tu boleh belanja atau beli benda lain yang lebih penting.lagipun baru tunangkan, belum confirm lagi.hehe.btw, it's my opinion.the rest is on you.

    selamat bertunang!

    ReplyDelete
  11. nabilah, Kak Jaja, Liza & Farhana : tq 4 ur opinion...setuju dgn pendapat kamu semua...semuanya depends on our budget..hehehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)