Cuci mata di SSF (Home Decor Mart)

8
Alhamdulillah...
Syukur kepada Illahi kerana dikurniakan kesihatan tubuh badan serta iman yang kuat menahan lapar dan dahaga, hari ni dah masuk hari ke-2 umat Islam menunaikan ibadah puasa...
.
.
.
.
Semalam kan hari pertama puasa, bersamaan 1 Ramadhan dan telah diisytiharkan CUTI bagi negeri Johor.. so, apa lagi...masa untuk 'merayap'...hehehehe... kebetulan pulak kawan Kasih iaitu cik Lissaliyya ajak Kasih gi jalan2 kat SSF (Home Decor Mart) JB.. bagi yang tak tahu bangunan SSF ni terletak berhampiran kat Giant Plentong... ni pon, first time Kasih menjejakkan kaki kat situ..hehehehe...

gambar pinjam dari pakcik Gugel

Bagi sesiapa yang pertama kali sampai kat situ pasti akan tergamam dengan susun atur dalam bangunan tersebut...sangat cantik..macam2 ada... sesiapa yang teringin nak dekor rumah, boleh la berkunjung ke situ...tambah2 pulak nak raya ni, sure ramai yang nak hias rumah cantik2 kan... untuk yang bakal naik pelamin (ehem ehem) pon boleh berkunjung ke sana, ada banyak pilihan yang cantik2 yang boleh dipilih untuk dijadikan hiasan untuk barang hantaran...tunggu untuk dipilih je.. dan yang pastinya poket kena la tebal..hahahaha....

setelah barang yang nak dibeli selesai dibayar, so, masa meronda2 melawat kawasan pon tiba..alang2 dah sampai, baik round semua pelusuk tempat kan..hehehe...jalan punya jalan, ternampak la satu kawasan yang dipenuhi dengan bunga2an...masyaAllah, cantik2 semuanya... perempuan kalau dah jumpa dengan bunga2 yang cantik itu (bior la bunga tiruan pun), apa lagi... terlebih excited la pulak...oppsss...

Walaupun tidak dibenarkan mengambil gambar di dalam kedai tersebut, tapi kedegilan tetap mengatasi segala2nya...jeng jeng jeng....

sempat lagi berposing dengan sejambak ros putih...


nasib baik tak kena tangkap dek pekerja2 kat situ...pandai cover la katakan...hehehe...sebenarnya banyak lagi gambar2 yang sempat di'capture', tapi cukup lah ini sebagai tatapan kamu semua ye...lebih2 kena saman lak nanti..hihihi....



nota kaki : tak puas jalan2 dalam kedai tu, next time nak pergi lagi la...tapi tunggu gaji masuk dulu la kot...mungkin ada beberapa barang lagi yang perlu dibeli sebagai persiapan hari bahagia yang bakal menyusul..(",)


8 comments:

  1. wah! diam2 dah dekat hari bahagia eh..;p bila nak buka pose same2 lagi cm thn lepas..hehe..

    ReplyDelete
  2. Salam...

    Survey sakan nampak....hehe
    Selamat berpuasa dan berbuka.

    ReplyDelete
  3. wahhh kasih.. dah survey banyak dah ni.
    mesti berdebar menunggu hari bahagia kan? hehe..

    ReplyDelete
  4. Yanti: hehehe...

    haah la kan, bile nak berbuka puasa sama2 cam tahun lepas kan..tapi larat ke nak bawak perut tu...dah dekat due kan...

    ReplyDelete
  5. iza: wslm...survey2 biasa je...selamat berpuasa jugak...(",)

    ReplyDelete
  6. AnnaZanariah: berdebar? mmm belum lg kot..hahahaha

    ReplyDelete
  7. whoaaa.... patut kedai tue kena kasik voucher sebab awak dah tolong promote secara tak langsung...

    ReplyDelete
  8. tengok tang hiasan meja tue .... memang cantik laaa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) informasi (24) makan-makan (24) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) buku (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Mudahnya Menjemput Rezeki (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) blogging (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) hot dog (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) sosej (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)