Singapore disimbahi lampu-lampu yang cantik!

3

Salam semua
Semalam cik Kasih berkesempatan shopping2 kat Singapore dengan En Tunang tersayang.. "SHOPPING"?? --> cam tebal benor je poket ni...hehehehe... ada la beli sikit2 untuk barang hantaran kahwin nanti.. sekarang kan dah hujung tahun, so banyak la sales kat sana kan...nak2 pulak Christmas bakal menjelang tak lama lagi... sambil shopping sambil nikmati lampu-lampu cantik di sepanjang jalan kat Orchard.
.
.
.

Ni kira first time cik kasih berada di singapore pada waktu malam. Sebelum ni tak pernah stay Singapore sampai malam.. petang je mesti dah naik bas balik JB... Walaupun kaki sampai melecet gara2 jalan2 tak ingat dunia, tapi mata masih sempat menikmati kerlipan lampu2 yang berwarna warni di sepanjang jalan di sana...sangat cantik! Tapi agak terkilan sebab tak sempat nak bergambar berlatarbelakangkan limpahan lampu tersebut. Al-maklumlah, berjalan dengan En Tunang yang agak kurang berminat nak ber"gambar"... Lain la kalau ada teman yang sama2 "sawan kamera", sure berposing sakan punye la... (sangat rugi..huhu..).

.
.
.

Tapi tak mengapa, cik Kasih sempat meng"google" gambar2 lampu yang memang cik Kasih tengok dengan mata sendiri di sepanjang Orchard Road semalam. Jom layan....hehehe

 Orchard Central

 Lampu purple depan bangunan Mandarin Gallery

 A Ferrero Rocher Christmas Tree depan The Heeren Shopping Centre

 Pokok Christmas yang cantik depan bangunan Paragon
.
.
.
.
.

AMACAM? cantik kan....




3 comments:

  1. yong tak pernah p singapore

    hehe

    cntik kan lampu2~

    ReplyDelete
  2. Hans: xpe2..kalau ada duit boleh la p jln2 kat sana...

    Yong: nxt time bile ada peluang, dpt la yong sampai kat sana...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)