Barbeque....

4


dek kerana sebelum ni tak berkesempatan nak berkongsi cerita tentang aktiviti bbq+makan2 tempohari, so disebabkan mood untuk berstori-mori sedang membuak2, so laju je jari jemari ni menaip sambil fikiran melayang2 terkenangkan balik peristiwa malam tu...hehehe...


Idea aktiviti untuk ber'BBQ' ni pada asalnya idea kawan2 my hubby-to-be. Kebetulan pulak, En Tunang kan baru masuk rumah baru kami..kiranya aktiviti ni sempena untuk house-warming la..walaupun berapa kerat je yang terlibat...tapi still happening...
.
.
.

Macam biasa la kan...geng da jantan sentiasa memonopoli apa2 sebarang aktiviti pon...at first, KS xnak join memandangkan takde girls lain yang join...segan pulak sensorang nanti....tapi. petang tu tetiba teringat kat Ana dan Sab. Hmmm apa kata ajak diorang sekali...sure seronok masak2 ngan diorang....tu yang terus call En Tunang mintak permission nak join skali...sekali dapat GREEN light...so ape lagi, terus je fikir nak buat apa sebagai potluck dari the girls...(",)...ooppss, lupe pulak nak bagitau yang bbq malam tu ala pot luck...sapa2 yang datang kena la bawak makanan masing2...tuan rumah cuma sediakan tempat je...(",)
.
.
.
.

sebagai potluck dari the girls, kitorang cuma sediakan salad buah dan bubur cha-cha...kebetulan Ana baru balik dari Kedah...kiranya cha-cha tu fresh mai dari Kedah... nasib baik Im (kwn En Tunang) sanggup bawak kitorang shopping dulu pape yang patut kat Giant..
.
.
.
.
.
.

Sesampai je kat rumah, tak boleh buang masa..terus buat keje2 yang patut...buah2 kena potong...bubur cha-cha dah nak kena mula masak...ketung ketang ketung ketang....akhirnya siap hasil tangan tak seberapa dari the girls...(",) oopppsss, lupe pulak nak amik gambar makanan2 tersebut...;p

 Aksi potong memotong...hehehehe....
Aipp, jangan memain, pisau baru beli tu, TAJAM.....


 Ni la Ana dan Sab, merangkap assisstant malam tu...tanpa diorang tak cukup tangan dibuatnya...thanks tau! jangan serik ye...next time kalau ada makan2 lagi, sure nama korang first yang akan terlintas di fikiran untuk diajak tolong2 pape yang patut...hehehehe....

uits....kat dapur pon sempat lagi berposing ye....dah nama pon "Hantu kamera"...kikiki.... Rajinnya anak dara dara ni...bertuah sapa yang dapat...hahahahahahahaha....untuk pengetahuan, gelas2 dan pinggan mangkuk yang ada kat dapur tu semua hasil pemberian dari my future mom-in-law...jimat duit kitorang dah tak yah beli lagi dah after ni.....(",)
.
.
.
.

Last but not least...
aksi2 the girls serang makanan yang ada malam tu...hihihi...

KS dengan pinggan mee goreng... Ana dengan mangkuk bubur cha-cha...Sab dengan pinggan salad buah....makan-makan sambil layan citer kat laptop....
SERONOK!!!!




Nota kaki: Kalau u all perasan, the girls malam tu semuanya pakai baju kaler purple...serius, kitorang memang tak berjanji...KEBETULAN!!! Sampaikan gang2 da jantans panggil kitorang "geng rewang"....iskh2, ada ke patut...tapi tak kisah la, yang penting...perut kenyang, hati HEPI!...



4 comments:

  1. suka sgt bbq, best buat bbq especially dgn family

    ReplyDelete
  2. kasih..
    suka lihat kasih bahagia,
    kiranya kalau berkahwin..sure kasih dah tak duduk umah tu lagi...

    ReplyDelete
  3. Liza: Haah kan...ni cuma bbq ngan kawan2...kalau dgn famili lg meriah

    ReplyDelete
  4. Kak Ayu: Thanks sis.... after kawin kasih akan masuk rumah ni la...skrg ni tunang yg masuk dulu....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)