Check List Siri 1...

6

Solemnization
Tarikh: 11 Mac 2011
Tempat : Masjid Felda Bukit Bading
Masa : Selepas isyak (9.00 pm)


(1) Kursus Kahwin
Dah setel lama dah...sebabnya KS dan En Tunang pergi kursus kahwin sama2 kat 
Masjid UTM 2 tahun lepas.

(2) HIV TEST
DONE!

(3) Borang Nikah
Dah isi time balik Trg bulan lepas...selebihnya KS serahkan pada ayah untuk uruskannya termasuklah booking jurunikah.

(4) Baju Nikah
Dah setel. 
Untuk baju nikah KS tak buat sendiri. Semuanya KS tempah kat bridal termasuklah accessories, veil, bunga tangan, kasut, bantal nikah dan sebagainya.

(5) Mekap
Dah deal dengan jurumekap tempat bridal yang ditempah untuk majlis sanding nanti. Yang penting nampak natural dan simple.

(6) Makan
Semuanya KS serahkan pada mak untuk setelkan. Tambahan pulak kebetulan kakak nak buat makan2 untuk majlis aqiqah Izyan pada malam nikah tu.

(7) Jurugambar
Sudah ditempah.

(8) PA System
Memandangkan akad nikah akan dilangsungkan di masjid, so, guna PA system yang ada kat masjid tu je la...gunakan je apa yang ada...(",)

(9) Senarai Tetamu
 Tetamu hanyalah teman2, jiran2 dan saudara2 yang terdekat je...oppss termasuklah rombongan sebelah lelaki.




Nota kaki: Kepada En Tunang, semoga cepat sembuh ye...xmo sakit2 camni...rehat kena cukup + kesihatan nak kena jaga...kalau tak macam mana nak buat persiapan untuk hari bahagia kita nanti.  






6 comments:

  1. selamat malam kasih

    alhamdullilah...masa kak nak hadapi majlis perkahwinan kami..mmg kak list dalam komputer yang besor gedabak tu..
    sweet sangat....agar senang gitu..siap reminder, bayaran..bior tak lupa..

    PS: moga en tunang cepat sembuh..jgn stress yer..

    ReplyDelete
  2. salam...

    semoga semuanya berjalan lancar.. =)

    ReplyDelete
  3. bestnya nak kawin!!hehe
    semoga dipermudahkanla ye..doa banyak2..:p

    ReplyDelete
  4. Kak AYu: tu la kak...needs proper planning supaya semuanya teratur..tambah2 bab bayaran yang perlu diselesaikan..takut tersilap...

    Alinac: InsyaAllah, semoga semuanya berjalan lancar....

    Anna: thanks dear 4 supporting me...

    Farhana: InsyaAllah...doakan ye..(",)

    Fikri: En Tunang demam teruk hari tu..sampai x boleh bangun...alhamdulillah, skrg dah ok...dah boleh drive dah...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)