Suprise Birthday Celebration....

4

Edisi review birthday celebration Dr Shah, merangkap Ketua Projek dan penyelia projek pada 15 Februari yang lalu. Sebenarnya, idea asal untuk buat suprise party ni datangnya dari isteri Dr Shah sendiri, iaitu Pn Liza. So, tugas kami cuma perlu beli kek kat secrect recipe. Walaupun Dr Shah tahu pada hari tu ada majlis makan2 kat rumahnya, tapi kedatangan kami langsung Dr Shah tak jangkakan. Tambah pulak, kitorang masuk ikut pintu belakang...nak cover kek...hehehehe....
.
.
.
.
 
Masa kitorang sampai dah agak lambat...tambah pulak dah ada student Dr Shah yang lain yang dah lama sampai...tengah2 diorang berborak-borak kat ruang tamu, kitorang pun keluar dari dapur bawak kek yang dah siap2 nyalakan lilin sambil nyanyikan lagu "Happy Birthday"...

 Dr Shah dengan muka terkejut tetiba kitorang nyanyi ramai2... tambah terkejut bila Dr Shah tengok kitorang..."Eh, bila masa awak datang?"...hehehehehe...kiranya, plan kitorang ni menjadi la...(",). Orang lain datang ikut pintu depan, kitorang datang ikut pintu belakang...kikikih...
.
.
.
.

Terserlah riak terharu dengan kejutan yang kitorang plan.... anak Dr Shah (Aqilah) steady je kat sebelah..siap menjeling kek kat atas meja tu...sure tak sabar nak tunggu papanya potong kek...
.
.
.
.

 Ha..tiup jangan tak tiup....
Hahahaha...kesian Dr Shah, terpaksa je ikut apa yang kitorang suruh...hehehehe....time ni la nak buli supervisor sendiri...hehehehehe...
.
.
.
.

Bila dah tiup lilin, kenalah potong kek pulak kan...dah tak sabar dah orang lain nak makan...dah la masing2 lapar yang amat..maklumlah, masing2 dah simpan perut dari pagi...(",)
.
.
.
.

 
Sempat berposing sebelum kerja2 potong kek dibuat untuk diagih2kan kepada yang hadir. Jangan berebut ye adik2, kek tu kan besar...sure cukup punya...(",)
.
.
.
.

 Ni la wajah2 makhluk yang masuk ikut pintu belakang bawak kek...sepatutnya ada lima orang lagi yang sepatutnya bersama-sama join kitorang masuk ikut pintu belakang.. tapi dek kerana terdapat masalah teknikal, so diorang datang lambat ....tengah2 majlis baru la diorang sampai...
.
.
.
.

Ni la muka 5 orang yang datang lambat tu....sampai2 je terus serbu makanan...hehehehe....so, diorang miss scene tiup lilin dan potong kek...hehehe...
.
.
.
.
.
.
.
.

Seronok pulak buat suprise party camni...
tapi kalau selalu buat, tak menjadi pulak. Betul tak?





4 comments:

  1. betul tu kasih..kalau kerap sure birthday boy/girl dapat hidu.

    apa pun happy belated birthday to DR SHAH...
    bijak anak2 buah bt suprisenya..tambah2 isteri DR SHAH yang jadi kepala...

    kasih, mmg semua dok pakat pakai baju merah/pink eik???

    ReplyDelete
  2. Kak AYu: owh akak pon perasan ea semua orang pakai baju kaler merah/pink....sebenarnya tu semua secara kebetulan...mmg x plan langsung....Dr Shah pon pelik tengok kitorang pakai baju kaler cam dah berpakat awal2....ni la dinamakan keserasian...hehehhe

    ReplyDelete
  3. selamat hari lahir to him! :)

    sedapnya makan makan.... tetangh malam sendirian begini memang rasa lapo..

    ReplyDelete
  4. kella: makan2 mmg sedap...hehehehehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)