Jamuan perpisahan staf ofis KTF...

6

Lega rasanya gerak kerja pilihan raya kampus dah pun selesai.
Setelah 4 hari 3 malam sibuk bersengkang mata pagi dan malam memantau gerak kerja jentera2 pilihanraya kampus, akhirnya saat2 genting telahpun sampai ke penghujungnya. Tahniah kepada calon KTF iaitu Mimie dan Ying kerana memenangi kerusi di fakulti masing2. Semoga kalian berdua dapat menjalankan amanah serta tanggungjawab dengan sebaik2nya. Jangan persia-siakan para penyokong kalian, kerana kepada kalian lah tempat mahasiswa untuk menyuarakan suara serta hasrat hati masing2.
.
.
.
.
.

Oklah, tak nak berceloteh banyak tentang pilihanraya kampus yang sudahpun berlalu.
Tapi nak berkongsi cerita tentang majlis perpisahan salah seorang staf pejabat Kolej Tun Fatimah (Kak An) pada jumaat yang lepas. Untuk pengetahuan semua, Kak An telahpun ditukarkan ke Pusat Kesihatan UTM sejak awal Februari. Walaupun jarak KTF dengan Pusat Kesihatan tak lah jauh sangat, tapi ketiadaan seorang staf yang sangat baik dan mesra pengguna turut terasa kehilangannya.
.
.
.
.
.

Sebenarnya jamuan ni hanya diraikan dikalangan staf2 pejabat KTF sahaja. Tapi inilah yang dikatakan "langkah kanan". Rezeki terpijak kata orang. Kebetulan KS singgah ofis untuk setelkan dokumen berkenaan kuota pengetua. Alang2 singgah, diorang ajak join sekali...tambah pulak, Pn K ada sekali...walaupun perut dah penuh time tu...ye la, baru je sudah lunch sama2 dengan Puan K, Dalie dan Sab kat Restoren Ubi Kayu kat Taman U. Mula2 taknak join, sebab segan....wawawawawa...tapi sekali Pn Mar jemput, tak sampai hati pulak nak tolak...Walaupun dah kenyang, sempat jugak makan kek + kuih muih yang terhidang....hehehehehehe....

Gambar : Kak An (yang diraikan) dan Puan Mar (Pengetua KTF)


Sempat bergambar kenang-kenangan bersama Kak An, Pn K dan En Khairul (bekas staf KTF yang telah dipindahkan ke Kolej Perdana) serta staf2 KTF yang sporting habis. Bab bergambar memang semua orang SUKE!

.
.
.
.
.

Last but not least
nak jugak tayangkan kek yang sangat sedap yang menjadi habuan kitorang pada hari tu..


Blueberry chocolate
DAN

kek Tiramisu yang sangat best!
makan kek tu teringat cerita "Tiramisu" kat tv3.. hehehe


6 comments:

  1. selamat malam kasih

    semakin murah rezeki kamu...
    suka lihat pelbagai jamuan diadakan..walau sedih..namun inilah kenangan terakhir bersama2 teman2 yang lain...

    mereka tukar ke perdana tu, still dibawah syarikat yang sama eik??

    ReplyDelete
  2. patut la dh x nampak k.an kat pjbat lg...
    rupa2 nyer dh ditukarkan....

    ReplyDelete
  3. Kak Ayu: sis, perdana tu nama kolej yang ada kat UTM...kiranya staf tu dipindahkan dari kolej tun fatimah ke kolej perdana...mmg dah adat staf sokongan, after 5 tahun diorang akan dipindahkan ke tempat lain...but still dalam UTM

    ReplyDelete
  4. Qilah : haah...kak an dah pindah ke PK...tu yg dah x nmpk kat opis...

    ReplyDelete
  5. salam embun malam... chee..

    lama tak jenguk sini.. harap kaseh sihat sihat je..

    walaupun telahbertukar, tapi kenangan tetap terpahat dalam ingatan kan.. :)

    ReplyDelete
  6. kella : betul tu...kenangan manis tetap kekal dalam ingatan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)