Kolokium Research Group Siri 3

0

Bila dah nama pun student, so memang la tak dapat lari dari sesi bentang membentang. Sebelum ni dah dua kali kolokium kumpulan penyelidikan berjaya dijalankan. Selasa yang lalu kolokium siri 3 berjaya dijalankan. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar.

Dua dihadapan (Ema dan Shaf) bersedia untuk membentangkan hasil awal kajian yang telah dijalankan. Dua lagi dibahagian belakang (Wani dan Iffah), masih boleh tersenyum lebar.. al-maklumlah, giliran diorang untuk membentangkan perkembangan penyelidikan belum tiba lagi... (",)
.
.
.
.
.
.

Kolokium bermula dengan sesi pembentangan oleh Zul. Ni adalah pembentangan kali kedua untuk Zul sebagai persediaan untuk penilaian peringkat pertama (depends proposal) untuk pengajian master beliau. Good luck ye Zul...semoga sukses semuanya....
.
.
.
.
.

Giliran Shaf dan Ema membentangkan hasil kerja. Walaupun masih baru dalam dunia research, tapi diorang mampu memberikan komitmen yang sangat tinggi berdasarkan hasil kerja yang dibentangkan. Good job for both of you. 
.
.
.
.
.

Orang lain sibuk berkolokium, si tudung merah ni sibuk ber'sms'..hehehehe...maklumlah, orang penting la katakan...semua orang sibuk nak tanya itu dan ini... tambah2 pulak, tinggal beberapa hari sahaja lagi kerja2 sebagai pembantu felo akan berakhir. Saat2 ni la perlu berhubung dengan semua orang bagi memudahkan urusan serah kerja pada pengganti yang bakal masuk. (",)
.
.
.
.
.

Tapi
dalam sibuk ber'sms' pon, sape kata si tudung merah itu tidak menyumbangkan apa2 untuk kolokium sesi ini.


Haaaa...jangan tak tahu... si tudung merah tu sempat jadi 'cikgu' jap kat depan...hahahahaha....bukan sesi pembentangan ye, tapi sedikit perkongsian ilmu yang KS dapat dari bengkel penulisan jurnal yang telah dianjurkan oleh Unit Biasiswa, Sekolah Pengajian Siswazah UTM. Alhamdulillah, walaupun tak banyak yang sempat KS sampaikan pada hari tu, namun rasa berbesar hati la jugak sebab dapat berkongsi ilmu dengan mereka yang hadir. (",)





0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)