Tak perlukan S.E.B.A.B

2


Semalam suami ada kursus "Healthy Living" kat fakulti.
Balik rumah time berborak-borak dengan suami... tetiba dia tanya satu soalan.
.
.

Suami : "Awak ingat tak, dulu awak pernah tanya kan...kenapa saya suka awak."
Isteri: "OK...ingat...kenapa?"
Suami : "Awak ingat tak, apa jawapan yang saya berikan?"
Isteri: "Ntah...awak jawab ke? Hihihihi..."
Suami : "Saya jawab, takde sebab kenapa saya suka awak kan. Betul tak?"
Isteri: "Hurmmm... (angguk kepala)"
Suami : "Haa..sama la jawapan saya dengan jawapan penceramah tadi."
Isteri: "Eh? Apa kena dengan sebab S.U.K.A dengan kursus "healthy living" awak tu? Ada kaitan ke? (bingung jap...)"
 Suami : "Memang takde kaitan..tapi soalan penceramah tu "Kenapa kamu sukakan isteri kamu?"
.
.
.
.
Diam seketika
.
.
.
.
 Suami : "Tapi betul la jawapan penceramah tu...sama pendapat dengan saya. CINTA aka S.U.K.A memang tak perlukan sebab... kalau saya kata saya sukakan awak sebab awak cantik, tapi nanti satu hari nanti kalau awak dah tak cantik, hilanglah rasa suka saya pada awak. Samalah juga kalau saya tetapkan sesuatu sebab yang lain kenapa saya sukakan awak...So, awak janganlah marah kalau saya tak ada jawapan untuk soalan yang awak tanyakan dulu ye...(",)..Saya suka awak sebab awak adalah awak, dah jadi I.S.T.E.R.I saya dah pun."
 Isteri: "Hehehehehehehehehe....."
.
.
.
.
.
.
.

Ya...itulah dia suamiKu...
Orangnya tak romantik (sikit2 ada la, jarang2 je), apatah lagi memang tak pandai memujuk...
TAPI
saya tetap S.A.Y.A.N.G sama kamu...hihihihi...(blushing)

yeah, gambar terbaru kami untuk tatapan semua...




2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)