First Day at Pulau Tioman...

3


 Entri sambungan ........
Sampai di Paya Beach Resort lebih kurang pukul 2.30 pm.
Masing2 ponat...lama sangat duk lam feri...nasib baik tak mabuk laut....kalau tak P.A.R.A.H
.
.
.
.

Nama pun pergi pulau, sure la penuh dengan aktiviti "basah-membasahkan" diri...hehehe....tak faham ke? Maknenya bermandi manda di pantai dan terjun laut la....(",) Selepas masing2 dah berehat, tidur pun sudah jugak...petang tu selepas asar adalah aktiviti di pantai....yeay....sebelum terlupa, pergi kaunter untuk sewa peralatan snorkeling untuk esok (Life jacket, goggle dan flippers). Oh ya! Untuk pengetahuan, semua kos peralatan untuk aktiviti bersnorkeling tidak termasuk dalam harga pakej ye...so, sediakan duit lebih..bawak duit cash banyak2 sikit untuk perbelanjaan di sana sebab kat pulau takde mesin ATM..hukhuk...
.
.
.
.
.
OK, semua kelengkapan dah ada. Petang ni ibarat training berenang, esok nak snorkeling!
Bagi orang yang dah terer berenang takde hal la...ni untuk orang yang takut air nih! Hahahahaha......dah besar2 camni pun takut air lagi....orang "darat" la katakan...huhuhu...

 Berenang kat pinggir pantai je...so, life jacket tak perlu...air cuma paras pinggang....cuma perlukan goggle je untuk belajar bernafas dalam air....Go, go... first time kot pakai benda alah ni. Nasib baik Incik Suami sentiasa ada di sisi..hakhakhak...agak2 nak tenggelam, cepat2 capai tangan dia...hehehehe...
.
.
.

 Ni gaya penakut punya orang....puas Incik Suami suruh selamkan muka dalam air, tapi tak sampai seminit kot selam muka dalam air, lepas tu timbul balik...entah la, rasa cam takleh bernafas.....hahahaha....alih2, amik kau....Incik Suami tekan belakang KS, paksa KS menyelam...ayoyoyo...main kasar nampak!
.
.
.
.

 Ni kira ujian yang diberikan oleh Incik Suami...sengaja kot dia menjatuhkan gogglenya ke dasar air....

Incik Suami: "Hah, cepat....g amik goggle tu" 

Amboi2...suka hati mak nenek dia jek kan! Bagi arahan cam komander pulak... Alah, senang punye task je la tu....Tengok orang la, tengok gambar kat atas tu, bukannya susah sangat nak menyelam..hakhakhak...berlagak betul ko KS!buwekkk....

Pergh..hebat betul Incik Suami...menyelam tanpa perlukan alat pernafasan goggle....dah nama pun jurulatih renang...sure la terer berenang kan...isteri dia je yang hampeh..takut air..hakhakhak...kutuk diri sendiri nampaknye...;(
.
.
.
.
.
 Bak kata omputih "Practice makes perfect".
Cuba tengok gambar kat bawah ni...
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Terbukti, training untuk hari tersebut sangat berkesan! Yeayyyy...esok dah boleh bersnorkeling dengan jayanya...kihkihkih...
.
.
.
.
Praktis menyelam sudah dan latihan tersebut nampaknya berjaya.
Seterusnya, sesi berposing la pulak..hehehehe..

Berlatar belakangkan sunset...
.
.
.
.
Hehehe...posing atas batu....kemain susah nak panjat kat atas tu...hehehehe...
next entri pasal snorkeling pulak ye...
TUNGGU!!






3 comments:

  1. awww..jelesnya lah..akak ni pun sama gak penakut air..or maybe akak bleh cakap..akak phobia kalau kena masuk dlm air..akak cepatrasa lemas..even mandi bawah shower lama2 pun akak rasa lemas..heheh

    ReplyDelete
  2. Kak Jaja, sila le jeles lagikkk...hahahahahaha...

    Kirenye kita ni sama spesis la kak, takut air...tapi saya better sikit dari akak kot...hehehehehe

    ReplyDelete
  3. Kak,sy dr segamat johor..nk tnyr,cmane akk booking tiket? Kalao xbooking ley x? Twos beli tket on day..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)