Teater Sri Mersing 2...

0
Kajang Pak Malau kajang berlipat
Kajang hamba mengkuang layu, 
Dagang Pak Malau dagang bertempat, 
Dagang hamba musafir lalu
.
.
.

Ewah! Berpantun la pulak...hehehehe....
Semalam, 16hb Julai, 8.30 malam, KS berkesempatan menonton teater Sri Mersing 2 di Stadium Tertutup Bandaraya Johor Bahru. Ni kiranya kali pertama KS berkesempatan menonton teater. Sangat seronok..Sebelum ni langsung tak berkesempatan nak layan teater..ingat lagi dulu, hati bagai digeletek toksah cakap la nak pergi menonton teater Lat Kampung Boy Muzikal kat Istana Budaya, tapi apakan daya...jauh bebenor nak pergi nun ke KL...nasib baik, team KENO Production sudi tayang teater kat JB, dapat jugak den merasa tengok teater...hehehehe...


Lakonan mantap dari barisan pelakon memang patut diberi pujian.
Memang terbaik! KS suka sangat dengan lakonan Elly Mazlein, sangat berkesan dan penuh penghayatan...siap menangis lagi...lakonan Zulhuzaimi pun mantop! Go Damak yang hensem....hehehehe...Yus Jambu pun terbaek...berjaya membuatkan KS cukup menyampah dengan watak yang dibawanya...Awang memang jahat!!!! Memang tak layak langsung nak ber"bini"kan Sri...huh!! Tetiba emo...hahahahahaha...  Ok la, nak stop kat sini...sebelum tu ada satu pantun lagi nak kongsikan bersama...hehehehehe
.
.
.
.


Ada apa pada paya
Dalam tidak tohor pun tidak
Ada apa pada saya
Berbangsa tidak masyhur pun tidak


0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)