Cinta Muka Buku - Najwa Latif

6

video


Lirik dan Video Klip lagu Najwa Latif – Cinta Muka Buku

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku


 ###############################################################

Ok la, harap semua dah layan perasaan dengar lagu tu ye!
Mungkin lagu ni dah ramai yang tahu...ye la, selalu berkemundang kat corong2 radio....cuma aku je baru nak kecoh2 pasal lagu ni...ye la, sekarang ni dah tak amik port sangat pasal lagu2 ni.....agaknya minat pada muzik dah kureng kot if nak compare time zaman belia remaja dulu2 (terasa cam tua la pulak).  Kalau time zaman belajo dulu, pantang ada lagu baru sure aku donload....sampaikan ada sorang kawan ni menggelarkan aku sebagai informer dan sumber lagu2 baru....hahahahaha.....pantang ditanya tajuk lagu dan nama penyanyi, sure aku boleh jawab punye....hahahahaha....tapi sekarang, cuba la tanya...semuanya TAK TAHU....hahahahahaha (gelak lagi)....Begitu la al-kisahnya.....
.
.
.
Aku cuma kagum dengan penyanyi lagu ni....baru berusia 16 tahun, dah glemer cam gini....Suara pon best, pandai main gitar pulak tu....Dulu aku pernah gak berangan nak jadi penyanyi (ada hati rupenye...buweekkk!!) dan teringin nak belajar main gitar..... Dulu aku siap rekod suara sendiri bila menyanyi sorang2....poyo kan! hahahahahaha......
.
.
.
.
Ohh...semuanya sudah tinggal kenangan.
Kembali ke dunia yang nyata.....agak2nya, kalau aku nyatakan hasrat hati pasal nak jadi penyanyi ni pada ayah aku pada suatu ketika dulu, sure aku dah kene hambat ngan parang.....hahahaha...
Ok la, stop mengarut!!!
Baibai.....(",)







6 comments:

  1. lagu ni best
    suara najwa pun sedap

    ReplyDelete
  2. tak pernah dengar lagi lagu ni (jarang bukak radio)..nnt nak carik la katt you tube.

    ReplyDelete
  3. Lea IsNaw! : best kan..budak2 remaja sure tgh suke gile lagu ni...

    ReplyDelete
  4. Umi Asura Sanusi : ooo tak pernah dgr ea...cuba la carik kat u-tube

    ReplyDelete
  5. LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ : betul2...(",)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)