Jawapan Ahmad Idham - Isu persendakan agama

3



Assalamualaikum wbt...
Rasanya rata2 sibuk memperkatakan tentang isu mempersendakan agama dalam filem "Hantu Bonceng" arahan Ahmad Idham. Aku pun dah menontonnya, download je kat internet...hehehehe.... Time tengok cerita tu memang tak la fokus 100% pada jalan cerita, memandangkan layan cerita tu pun kat dalam kereta.... so, time kelakar tu gelak la... tapi bila keluar isu pasal mempersendakan Islam ni, hati aku tergerak untuk flashback balik setiap patah perkataan Zizan... dan ianya memang jelas seperti yang diperkatakan ramai....
.
.
.
Kat sini aku tak nak la komen banyak pasal isu tu...sebab semuanya memang dah terjadi...Zizan pun dah mintak maaf atas keterlanjurannya....Cuma aku sedikit terkilan dengan jawapan Ahmad Idham (sila baca petikan kat bawah ni).

 
.
.

Secara jujurnya, aku benar2 terkilan dengan cara jawapan yang diberikan. Punya la cik Marikh Azahari tu melontarkan komen dengan penuh berhemah, tapi dibalas dengan jawapan yang ku kira sangat2 la tidak berhemah. Bagi pendapat aku, kalau kita berada di pihak yang benar, tak perlu la nak melenting macam tu... Setiap orang mempunyai pendapat masing2.... walaupun seseorang itu tidak tinggi ilmu agamanya, tapi apa la salahnya menerima pendapat orang lain secara terbuka. Even filem tu dah melepasi piawaian pihak LPF, tak perlu la nak suruh cik Marikh Azahari pergi belajar agama dengan lebih mendalam...owh, sangat kurang ajar statement tersebut....
.
.
 Maaf lah kalau entri ni berbaur emosinal....ini komen ikhlas dari aku yang sebelum ni amat mengagumi hasil kerja Ahmad Idham.... tapi sekarang.......entah la.....
Maaf sekiranya ada yang terasa....





3 comments:

  1. agak kurang berhemah sebab dia kata orang lain cetek agama
    kalau saya, agak terasa lah orang kata macam tu

    mungkin director HB sepatutnya jelaskan tang mana yang tak salahnya kan,
    ataupun kalau salah mengaku jelah

    tapi saya x tengok lagi cerita HB, TAK MINAT, hahaha
    so sebagai org yg x tengok lagi baik jgn komen lebih2, kan?
    hehe

    ReplyDelete
  2. mana nak cari donload? bak sini nak tengok. huhuhu~`

    ReplyDelete
  3. bukan kurang berhemah..tapi mcam lagi cetek ilmu dari yg bagi pendapat....kasihan....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)