Penghabisan cerita ke Penang...

0

Malam terakhir kat Penang, kitorang tak pergi berjalan2 ronda2 bandar. Walaupun hajat di hati nak pergi jenjalan kat tempat2 best, tapi dek kerana tak tahu mana arah tuju nak hala ke mana... so, last2 decide nak pergi jenjalan ke rumah my sister kat Bukit Mertajam. Lagipun, aku rindukan si kenit Aina... rindukan gelagat dan keletah comel si budak kenit itu. (",)
.
.
.
Perjalanan dari Sungai Dua - Bukit Mertajam takde la jauh sangat.... cuma memakan masa lebih kurang setengah jam sahaja. Sebelum sampai, singgah jap beli sate untuk habuan makan malam. Kononnya tak nak susahkan tuan rumah untuk masak makan malam untuk kami berdua.. hehehe
.
.
.
Tak ada apa yang menarik yang berlaku sepanjang kat sana selain makan2, borak2...
Cuma yang nak dikongsikan kat sini adalah gelagat comel si kenit Aina
Ada je gaya comel yang dibuatnya membuatkan semua orang terhibur
Tengok je la gambar2 kat bawah ni...

[Auu cakkkk]

Ada aje gaya comel yang dibuat bila nampak kamera dihalakan kepadanya.

[Kunci kereta pun boleh dibuat sebagai cermin mata]

[Bermanja + bergurau senda]

Bab bermanja, serah aja pada si Aina ni ha...
Kalau orang layan manja dia tu lagi la... semakin menjadi-jadi...
Dia ni memang suka dapatkan perhatian orang
Kalau orang tak nak layan dia, mula la dia akan letak bontot dia yang gebu itu kat atas peha kita.... Ada-ada je cara dia untuk tarik perhatian orang
.
.
.
.
.

Hari terakhir sebelum bertolak ke Airport Bayan Lepas, haruslah jenjalan sekejap untuk beli jeruk sebagai buah tangan untuk insan2 yang bertuah..hehehehe...Tak banyak pun beli... cuma untuk saudara dan kawan2 yang terdekat je... dan tak lupa juga ole2 untuk jiran sebelah rumah. (",)

[Sempat beli kuih peneram yang tengah panas-panas]

Beli jeruk kat kedai sebelah... jeruk Pak Ali...
Sebelah tu pulak ada kedai jual kuih peneram. First time tahu orang Penang panggil kuih tu kuih peneram. Sebelum ni panggil kuih deram @ denderam je...
Ada jugak yang panggil dengan nama telinga keling...huhuhu...
.
.
.
Tamat sudah cerita ronda2 Penang...
Lain kali kalau berkesempatan boleh ke sana lagi..
Mungkin ke tempat2 yang lebih best lagi...
~Tata~



0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)