Ronda2 Penang...

6

Sebelum ni bercerita pasal makan2 kat Padang Kota Lama, Penang
Kali ni nak bercerita tentang kisah ronda2 kat sekitar kawasan Padang Kota Lama
Bila dah habis makan2, perut pun dah kenyang...
So, slow2 la bergerak menuju ke kereta...
Suasana gelap agak mengganggu concentration nak bergambar di sekitar tebing tempat makan tu.... Tambah pulak dengan keadaa hujan yang rintik2..
So, terus je lelaju jalan ke kereta

[Berlatar belakangkan bangunan Town Hall kat Padang Kota Lama]
.
.
.
Tengah2 jalan ternampak la pulak bangunan lama kat sebelah kanan jalan.
Apa lagi?
Terus park kereta dan turun laju2...
Bergambar kat sini cantik jugak ni...hehehehe....
Padahal tak tahu pun tu bangunan apa
After balik godek2 kat Google, baru tahu nama bangunan tu...hahahahaha....nak kata dulu subjek sejarah failed, tak juga... SPM A2 lagi...hakhakhak...

[Berlatar belakangkan bangunan Majlis Perbandaran Pulau Pinang]
.
.
Lagi bergambar berlatar belakangkan bangunan lama...usia bangunan ni hampir 100 tahun (hasil informasi dari Google jugak). Actually, dua bangunan ni hanya sebelah menyebelah sahaja.

[Kat tengah jalan raya pun sempat nak berposing..hahahaha]
.
.
Malam masih muda... walaupun jam sudah menghampiri 11pm.
Mood untuk ronda2 masih lagi berada di tahap yang maksimum... Dah alang2 sampai Penang, rugi pulak kalau tak round2 sekitar bandar kan. Walaupun masing2 tak tahu jalan, tapi berpandukan GPS IPhone, sampai la juga ke destinasi yang ingin dituju.

[Sekitar Anjung Gurney]
.
.

Dengar2 cerita kawasan sini happening time malam
Tapi, bila dah sampai, biasa je...
Banyak gerai2 makan, tapi perut dah konyang, so tak heran pun dengan gerai2 makanan kat situ... lagipun nampak macam kawasan cina je...huhuhu.... Tak masuk dalam situ pun, just duduk2 ambil angin malam sambil menikmati keindahan malam sekitar kawasan situ. Sempat la snap gambar2 menarik kat area Gurney tu.. Let's check it out!!

[Air pancut Majlis Perbandaran Pulau Pinang]

[Suasana malam di sekitar Gurney]
.
.
.
.

 Pen off here..





6 comments:

  1. sonok jalan2 kat penang,,makanan pon best,,kalau balik tak pekena nasi kandaq ngan charkueyteow mmg xsah,..hehe

    ReplyDelete
  2. kasih kak sangat rindu sangat2 dengan penang..

    3 tahun menuntut ilmu disana mmg buatkan banyak kenangan disana..

    ReplyDelete
  3. iszieylyanziy : betul tu, kalau dah sampai Penang kalau tak pekena tu semua memang tak sah...(",)

    ReplyDelete
  4. Farha: haah best...kalau berpeluang pergi la jenjalan kat sana...

    ReplyDelete
  5. Kak Ayu @ Citarasa Rinduan: owh, akak dulu eblajar kat Penang ea...baru tahu...hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)