Kembali.... (",)

2


Blog dah bersawang...hahahaha..
Seriously, bila dah lama tak update, sangat susah untuk mengarang walaupun hanya sebaris ayat. Sampaikan tak tahu nak tulis apa... mungkin tiada aktiviti menarik yang hendak dikongsikan di sini... memandangkan aktiviti seharian adalah aktiviti biasa2 je sebagai seorang suri rumah + pelajar... Mode busy dah bertukar kepada mode tak berapa nak busy...hehehehe.... Fasa genting sudahpun berlalu....tapi still tak boleh anggap diri ni sudah merdeka selepas sesi pembentangan fasa pertama tempohari. Sebabnya, banyak pembetulan yang perlu diperbetulkan.... Huh, baru tahu bukan senang nak dapatkan segulung PhD ni... sangat berbeza dengan keadaan semasa degree dan Master sebelum ni...cabarannya sangat2 la mencabar. Hanya orang yang betul2 tabah + cekal menghadapinya sahaja bakal mendapat gelaran Dr. di pangkal namanya kelak...InsyaAllah, mudah2an dipermudahkan segala urusan dan diberikan kekuatan dalam menghadapi segala rintangan yang bakal mendatang.


Sekarang punya mode adalah "Rindu nak balik Trg"... dah lama betul rasanya tak balik jenguk mak+ayah kat kampung. Last jumpa hari raya Aidilfitri bulan September lepas... nasib baik ada hari raya, kalau takde hari raya rasanya lagi lama kot tak balik kampung... kalau bujang, dah lama kot pergi beli tiket bas balik kampung... tapi, bila dah bersuami ni, apa2hal nak kena dapat keizinan suami dalam setiap tindakan yang dibuat. Suami asyik sibuk je.... nak balik sensorang, suami tak kasi pulak....hukhuk...nasib badan la.... Tapi, takpe, akan diusahakan untuk balik jugak dalam masa terdekat ni... dan nak stay lama2 sikit kat sana... tapi boleh ke?



2 comments:

  1. Wahhh semoga berjaya ye :)
    betul laa kalo dah bersuami kite kena utamakan suami...
    sy alhamdulillahh suami jenis suka balik kg, so pantang de cuti kompom balik hehe~ni lagi la lama duk kg sbb tgh berpantang :D

    ReplyDelete
  2. mmm betul tu...suami diutamakan....

    kamu untung la..sebab dua2 org trg....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)