Current situation...

2

Salam semua... dah lama rasanya tak menjengah ke sini... keadaan begitu tidak mengizinkan, maka takde idea langsung nak menulis apa kat sini. Cuma sekarang just nak bagitahu yang tuan rumah kurang sihat... got heavy flu + cough since a weeks ago... pada mulanya batuk2 manja je...kejap batuk kejap hilang.... nak makan ubat sembarang pun tak berani sangat dalam keadaan camni... so, take it easy je.... hehehehe....


Dapat batuk2 ni after balik dari trip ke Vietnam tempohari. Oppss, cakap pasal trip ke Vietnam tu rasanya masih banyak cerita yang belum di'story'kan kat sini. Tengok pada mood la ea, kalau rajin, nanti KS up cerita pasal tu... mmm kita sambung balik topik asal... lepas pada balik dari Vietnam, badan rasa lemah je... tapi still OK lagi, cuma hubby dah mula selsema + rasa badan cam nak demam....Seminggu lepas tu, KS  dan hubby balik Terengganu sebab mak KS masuk hospital. Disebabkan semua anak2nya bekerja, so xde siapa yang dapat temankan dia sepanjang kat hospital tu.. Dan sebagai anak yang solehah (ewah...), KS pun 'willing'kan diri untuk balik jaga mak kat hospital. Tak pasal2 baru  je start tahun baru, hubby dah kene apply cuti sebab nak balik Trg... KS dah cakap, hubby tak yah balik pun takpe memandangkan dia kerja kan. KS balik sensorang naik bas je... tapi, memang dah kenal sangat... idoknye hubby biorkan isteri dia ni balik kampung sensorang.... sayang benor kat bini dia ni ha...hahahahaha... sayang kamu sangat2 la... opppss....hehehehe...
.
.
.
Bertitik tolak dari after balik dari Trg la masing2 rasa tak sedap badan... masing2 dah saling "jangkit terjangkit" segala virus yang menyerang badan kami ni ha. Sebab dah tak tahan sangat2, semalam pergi jumpa doktor dan masing2 pulang dengan seplastik beg yang berisi berjenis2 ubat...hah, rasakan.... 
.
.
.
Hmmm...begitu la ceritanya....
Ikutkan badan, malas je nak buat sebarang kerja even kerja2 rumah....
Nak baring je rasa... tapi still kuatkan badan sebab kalau dilayan sangat makin menjadi-jadi pulak sakit ni nanti. Tapi baju yang bertimbun dalam bakul tu hanya mampu jeling sebelah mata je...hahahaha... basuhnya rajin, tapi lipatnya ya ampun.... ada tak sesiapa yang willing nak tolong lipatkan? hehehehe....
.
.
.
.
Akhir kata, macam surat tak rasmi la pulak..hehehe.... doakan kesihatan KS k... sudah ada sedikit perubahan since makan ubat semalam... KS dah boleh bernafas secara normal, tak perlu nak bernafas guna mulut lagi dah, since hidung dah tak tersumbat lagi dah...hehehehe....
ADIOS








2 comments:

  1. get well soon! ni pun tgh demam + selsema gak. biaselaa time2 cmni xleh mkn ubat sebarangan. biasenye doc akan bg ubat yg lower dose, so amik masa sketlaa nk recover. take care ya :)

    ReplyDelete
  2. Sama la kita ek...
    itu la...rasanya makan ubat x pernah miss lg setakat ni...tp lambat benor nak baik...ubat yg doc kasi ni slow sikit nak bertindakbalas...hehehe...

    thanks 4 ur concern...achik pon jaga diri baik2 jugak ye...(",)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)