Sayang bini tinggal-tinggalkan... eh?

4

Tajuk takleh blah.. hahahaha...
Hubby tinggalkan daku seorangan selama 4 hari 3 malam... eh eh salah... ku tak berkeseorangan la... nasib baik mama ada baby kat dalam perut ni ha...tuntutan kerja... hubby kena pergi bentang paper kat Jakarta... first time kene tinggal lama macam ni... huh, teresak-esak jugak la hari first kena tinggal tu... entah la, sebak betul rasa... sebab sebelum ni mana pernah kena tinggal. Kemana je hubby pergi, mesti diangkutnya sekali bininye ni ha... dah macam 'handbag' dia dah..
.
.
.

Tapi nak buat macam mana kan, keadaan tak mengizinkan untuk aku ikut sekali. 7 bulan dah tak boleh naik flight, kalau nak naik jugak kena ada surat doktor. Emmm takpe la, demi kesihatan mommy dan jugak baby, ku rela ditinggalkan... uhuk uhuk.. Seawal 5.00 pagi aku dah bangun... Pukul 6 pagi hubby dah nak kena gerak ke UTM sebabnya  6.30 pagi bas dah nak gerak ke LCCT. Mula2 hubby bersiap2, perasaan dalam diri cool lagi. Waktu bersalam-salam nak berpisah air mata dah bergenang sikit... control lagi jangan kasi keluar... sekali, start je kereta hubby bergerak keluar dari pagar rumah, huh, dah takleh control dah nampaknya... air mata ni keluar macam paip bocor dah. Sampai teresak-esak dibuatnya... hukhuk... Hai.. hubby belum lagi tinggalkan Malaysia dah rindu2an... sabar je la... Macam mana la suami isteri yang tinggal berjauhan tu ye, 2 3 bulan  baru jumpa sekali... haiii, kagum betul dengan ketabahan diorang..
 .
 .
 .
[Rindu sama kamu dong... uhuk uhuk]
.
.
.

Sepanjang hubby takde, nasib baik my bff (Dalie) sudi temankan kat rumah.. MIL pulak suruh stay kat rumah sana je.. tapi, susah pulak nanti nak pergi UTM sebab semalam ada kolokium research group. Walaupun FIL sudi hantarkan tapi rasa macam menyusahkan je...sebab FIL pun kerja... tak pasal2 nak kena hantar aku dulu kat UTM, karang petang nak kena datang ambik lagi after habis kerja.. kalau dekat takde masalah kot... tapi jauh maa... takpe la MIL, jangan risau... saya baik2 aja kat sini... Alhamdulillah, semuanya OK... lagipun duduk kat rumah sendiri senang sikit nak buat kerja2 research... Harap2 MIL tak berkecil hati... Terima kasih sangat2 sebab begitu concern terhadap menantunya ni.. Bertuah dapat MIL yang sangat baik hati... Tiap2 hari call... bukan sekali, tapi tiap2 pagi + malam mesti call tanya khabar menantu dia ni ha... hehehehe...
.
.
.
.
 4 hari bunyinya macam lama kan.. padahal esok dah hubby balik Malaysia. Tak sabar pulak nak tunggu hari esok... hehehe.. lagak macam orang tengah mabuk bercinta la pulak rasanya.. sehari rasa macam seminggu lamanya..sila jangan rasa nak termuntah baca statement tu.. hihihi... To my hubby: Thanks sebab tak lupa your wife kat sini ha... tiap2 hari mesti call... walaupun baru hari ni baru berkesempatan jumpa kedai beli nombor Indon.. hehehe...
.
.
.

 Pen off here!!





4 comments:

  1. Entri ni buat aku nak kahwin cepat. Sobs sobs.

    ReplyDelete
  2. adikku kasih

    sabar ya.. insyallah.. selamat pergi dan kembali suami tercintamu..

    insyallah.. doakan y baik2 ya dik

    ReplyDelete
  3. Fikri @ Wiwin: Apa lagi...sila la cari calon & kawen cepat2...hehehehe...

    ReplyDelete
  4. Kak Ayu: Thanks kak Ayu... kak ayu ni memang seorang kakak yang penuh kasih dan sayang la...sayang kak ayu lebih la...hehehehe..

    InsyaAllah kak, malam ni hubby dah selamat sampai rumah.. flight dari Jakarta jam 1 lebih nanti.. (",)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)