Hand made - Barut baby

0


Salam 5 Ramadhan...
Hurmmm... Sudah agak lama tidak bercerita pasal perkembangan mak buyung dan baby yang bakal lahir. Perkembangan mak buyung for sure la semakin berkembang dan terus berkembang dari sehari ke sehari. Even puasa pun, berat still jugak naik walaupun 0.5kg... huhu... Tapi tak kisah la, sebab itu adalah bertambahan berat baby sebenarnya... Yang penting baby sihat dan membesar mengikut fasa yang sepatutnya... Sekarang ni merupakan fasa-fasa terakhir menuju proses melahirkan our lil caliph... Tunggu hari je bak kata orang... ok fine, i'm nervous... tapi hati dah tak sabar nak tunggu baby keluar... hehehehe...
.
.

Ok la... cerita ni dah lama sebenarnya... Since hubby belikan mesin jahit khas untuk mak buyung ni ha... maka aktiviti jahit menjahit sangat giat dilakukan. Walaupun baru 10 minit duduk mengadap mesin jahit dah pun mengaduh sakit pinggang, tapi dek kerana perasaan ke'excited'an yang melampau maka ada mak buyung kisah??? hahahahaha....
.
.

Setakat ni mak buyung dah pun berjaya menjahit barut dan bedung baby yang beraneka corak, sarung tilam dan sarung bantal untuk baby cot serta sarung bantal untuk orang dewasa punya... Barut baby tu pulak ada dua saiz, saiz newborn dan jugak saiz besar sikit... harap2 muat la barut tu untuk baby pakai sampai usia 3 bulan... Barut saiz besar tu kasi anak buah (Hasya) pakai dulu...
.
.

Hurmmm ikutkan hati nak sambung jahit kain langsir yang tak sudah2 jahit lagi sejak raya tahun lepas... Tapi dah saat-saat macam ni malas pulak rasanya nak menjahit... Tengok la, kalau perasaan rajin tu datang maka siap la langsir tu nanti... boleh buat pakai raya... hehehehe...  Lagipun tinggal dua keping je pun... Eh eh eh, sempat lagi mak buyung ni fikir pasal raya kan... sedar la sikit, nanti time orang lain seronok beraya, mak buyung pulak tengah syok berpantang... mmm tak de maknanya nak beraya sangat tahun ni... huhuhu...
.
.

 Mmmm ok la... Penat dah membebel sensorang kat sini... Nak bersiap-siap pergi klinik untuk weekly checkup... Harap2 baby dah engage minggu ni... tak sabar dah ni... hehehehe...







0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)