Menghitung hari.....

6

 ♪♪ Menghitung hari....
Detik demi detik..... ♫ 
(Tetiba lagu menghitung hari, Kris Dayanti terngiang-ngiang kat telinga)
.
.

Mahunya tak... ikutkan due adalah 2 Ogos... tinggal beberapa hari sahaja lagi... bermacam-macam perasaan dah sekarang ni... happy, excited, nervous.... semuanya bercampur gaul... Khamis lepas, time buat weekly checkup, doktor bagitahu yang baby dah pun engage (kepala baby dahpun masuk ke pelvik) ... hanya tunggu masa sahaja bila-bila baby keluar melihat dunia... (",) Sekarang ni memang dalam keadaan ready je bila-bila masa... bila dah ada sebarang tanda, terus bergegas ke hospital la jawabnya. Tapi in-case kalau dalam beberapa hari ni still jugak tak bersalin, khamis pagi pukul 6.30 pagi nak kena admit kat hospital... huhuhu...
.
.

Sepanjang Ramadhan ke-9 ni, alhamdulillah aku masih lagi mampu untuk sama-sama menjalani ibadat puasa.. Cuma baru 1 hari je yang burn... tak tahan, takut memudaratkan baby... So, takpe la.. sanggup berbuka walaupun sayang nak berbuka... Ikutkan suami, memang dia langsung tak kasi aku berpuasa... Ini pun berdasarkan keadaan aku yang hampir pitam masa hari ke-3 dan ke-4 puasa haritu... Waktu siang takde masalah sangat, cuma kena tahan lapar serta angin yang bergelodak hebat kat perut... Masalahnya bila time berbuka, bila start je makanan mula masuk dalam perut, perut tetiba rasa pedih + perit, pedih kat ulu hati, angin dari perut terus naik ke kepala, pandangan akan mula gelap.. hohoho... Tu yang suami risau takut keadaan macam tu memudaratkan diri sendiri dan baby....
.
.

Semalam aku berjaya jugak bertahan puasa walaupun energy tak hampir 0, sedangkan ada lagi lebih kurang 2 jam untuk berbuka. Baring je la jawabnya sementara menanti waktu berbuka... Ni la beruntungnya bila dapat suami yang pandai memasak.. time2 camni la dia boleh take-over kerja-kerja memasak untuk kita... Syukur sangat-sangat, suami banyak membantu dalam waktu-waktu macam ni.
.
.

Menu berbuka puasa petang semalam adalah mushroom bolognese spaghetti... Air tangan suami sepenuhnya... (",)  Bersyukur sangat-sangat dapat suami yang sangat penyayang...


dan jugak salad special... semalam punya menu memang gaya mat saleh habis punya la... hehehehe...
.
.
.

Last but not least, ni mungkin entry terakhir sebelum bersalin. Doakan ye kawan2 semoga proses melahirkan dipermudahkan olehNya... berkat Ramadhan....






6 comments:

  1. ya Allah...
    dah dekat duenya.. tumpang rasa berdebar lak dni :) kawan dni due patut seminggu after dni.. tapi 24julai lepas dia dah selamat lahirkan baby boy masa kandungan 31 minggu... dni lak berdebar.. dni skang baru 33weeks... semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti, amin
    :)

    ReplyDelete
  2. Mintak sakit normal laa..induce sakit dua kali ganda...aminn moga dipermudahkan urusan :)

    ReplyDelete
  3. Kasih... mmg dekat sangat nie... moga y baik2 buat kamu dan bb.

    dik, no hp masih sama kan?

    ReplyDelete
  4. smg semuanya dipermudahkan.. aldabest dear! :)

    ReplyDelete
  5. sa..moga dipermudahkan bersalin :)

    ReplyDelete
  6. semoga semuanya okey ye kak :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)