Kenapa saya JATUH CINTA dan YAKIN dengan SHAKLEE

0


Kalau ikutkan, sebelum ni saya bukanlah seorang yang suka sangat makan supplemen walau pada hakikatnya sedar bahawa keperluan vitamin yang diperlukan oleh badan setiap hari adalah tidak mencukupi.  Tapi sejak mengandung dan dah ada anak, baru rasa pentingnya pengambilan supplemen ni. Masa dalam pantang dulu, badan rasa macam dicucuk-cucuk, sakit pinggang toksah citer la, sangat penat sebab baby asyik nak menyusu je. Kadang-kadang tu, sepanjang malam pangkukan baby sebab baby tak nak tidur atas tilam dia. Tapi nak tidur dalam pangkuan ibunya. Alahai, anak oh anak. Nak merungut lebih2, itulah yang dikatakan pengorbanan seorang ibu. Mengadu pada suami pun, suami tak dapat buat apa-apa selain kesiankan si isteri. 


Bila pinggang ni ketara sangat sakitnya, mula la usha2 supplemen untuk hilangkan sakit2 dan lenguh2 badan PLUS untuk banyakkan susu. Akhirnya, try la SET MENYUSU SHAKLEE (Alfalfa, B-Complex, Vita-lea & Ostematrix). Alhamdulillah, sejak consume set menyusu tu, dah tak sakit2 badan, rasa bertenaga je sepanjang hari walaupun tidur malam tak cukup. 


Tambah pulak, produk Shaklee ni SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI. Tidak mengandungi bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna dan tiada sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi perasa ataupun pemanis tiruan. Dan yang paling UTAMA, produk Shaklee mempunyai sijil sah HALAL. Nak tahu lebih lajut boleh rujuk DI SINI.

 Sijil Halal SHAKLEE


Sebagai individu yang terdedah dengan dunia penyelidikan ni, kadang-kadang susah sangat nak percaya pada satu2 produk kalau tiada bukti yang kukuh. Kalau setakat cakap atas angin dan tiada sumber yang kukuh memperkatakan keberkesanan  sesuatu produk, memang susah la nak percaya. Tapi jangan risau, setakat ni Shaklee dahpun menghasilkan lebih 100 kertas kajian saintifik. Ada yang diterbitkan dalam majalah, ada yang diterbitkan dalam jurnal penyelidikan. Kalau tak percaya, antaranya boleh dijumpai di Journal of American College of Nutrition, dan The American Journal of Clinical Nutrition. Saya dah pun cari dan jumpa jurnal penyelidikan yang mengkaji tentang produk Shaklee seperti Alfalfa, B-Complex dan Vitamin E.

So, tak perlu ragu2 ye tentang produk Shaklee. Dijamin SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI plus HALAL. 




 Saa Rahman
Shaklee Independent Distributor (SID 920219)
SMS/Whatsapp : 012-7002355
Penghantaran dilakukan ke seluruh Malaysia.


 






0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)