badanku sakit2 + mencucuk2

7

Assalamualaikum semua
Bertemu kembali selepas dua hari Kasih menghilangkan diri
Actually bukan menghilangkan diri, cuma takde dalam dunia blogging ni setelah terlibat dengan xpdc menawan Gunung Ledang 22-23 Mei 2010.


Alhamdulillah... semuanya selamat
Walaupon diri Kasih buat ketika ini kurang bermaya, sendi2 lutut semuanya dah longgar, badan rasa seperti di cucuk2, peha rasa seperti di siat2, nak melangkah sangatlah susah... tapi disebabkan rindu kat kawan2 semua, Kasih tetap kuatkan semangat untuk update blog malam ni.... terima kasih kepada semua kawan yang mendoakan keselamatan Kasih semasa pendakian... Thanks a lots!!!! Berkat doa u ols, Kasih berjaya menawan puncak Gunung Ledang walaupon terpaksa mengharungi pelbagai cabaran dan dugaan yang sememangnya Kasih tak jangka.... Kalau u ols nak tahu, Gunung Ledang adalah gunung yang ke-6 paling sukar untuk di daki.... kepada sesiapa yang tak kuat dari segi fizikal dan mental, belum pasti akan dapat sampai ke puncak.... Apa yang Kasih dapat katakan di sini, xpdc pendakian Gunung Ledang sangat2 mencabar.... berkat kegigihan dan keazaman yang kuat membuatkan Kasih cekal untuk terus menuju ke puncak.... dan yang paling best bila saat2 berada di puncak... segala penat lelah hilang sekelip mata bila melihat keindahan ciptaan Allah Taala.... udara yang sangat nyaman....(",)

ok la, sampai sini je yang dapat kasih kongsikan bersama u ols.... cerita tantang pendakian Gunung Ledang ni akan disusuli kemudian bersama2 gambar2 kenangan semasa perjalanan dan ketika di puncak..SABAR ye!!!! bagi masa untuk Kasih rehat dahulu...hehehehe



7 comments:

  1. tahniah2..
    berjaye mengurangkan lemak2 d badan..
    hihihi

    ReplyDelete
  2. zANNA : maceh2...betoi tu... mmg kurang lemak di badan...nnt nak p timbang berat..confirm turun..hahahahaha

    ReplyDelete
  3. sayang..sis br balik niaga,,
    wow...sis pun kena mcm kasih masa pi air terjun...8 km..

    nasib kuat semangat..tetap niaga keesokkan harinya..sis makan ubat panadol extend

    semoga kasih cpt sembuh....

    ReplyDelete
  4. dulu pun penah jugak daki bukit dkt ganu.

    bukit jela. hehe

    penat giler, nak give up dah. tapi bila smpai atas terus kagum dgn ciptaan Allah, cantikkk sangat :)

    ReplyDelete
  5. tahniah...lepas nie bleh manjat gunung kinabalu n averest plak yer...

    ReplyDelete
  6. salam.. kasih..

    semoga cepat recover ye.. jgn layan sgt rasa tu.. nnt2 hilang lah secara beransur-ansur..

    semoga pas ni kasih boleh join mendaki gunung lain lak.. ada tak teringin nk naik gunung tahan? Tangga pertama dalam list gunung paling susah di daki.. ngeh3..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)