yeay..hasratku tertunai jua!

17

jam menunjukkan waktu sudah berganjak ke angka 5 petang.... nak ajak ke tak nak ye? serba salah la pulak hati ni... mana la tahu 'dia' dah ada plan lain... nak pergi main badminton ke, siapkan proposal ke atau apa2 aje lah...tapi jauh di sudut hati, Kasih nekad nak dapatkan hari ni jugak... dah tak boleh tangguh2 lagi dah... nekad... walau apa pun yang terjadi.. huhu...

dengan pantas handphone ku capai... tuut..tuut..tuut...
nasib Kasih agak baik sebab tak perlu tunggu lama jawapan dari orang di sana untuk menjawabnya..ehem ehem...
.
.
.
.
.
.

Orang Di Sana : "Hello"
Kasih : "Hello (dengan nada yang lembut..hehehehe)"
Orang Di Sana : "Ye kenapa? Dah nak balik dah?"
Kasih : "Eh, belum lagi...hehehehe...."
 ...........................................................................................
(diam seketika)
Kasih : " Awak, petang nanti teman saya pergi beli durian nak tak? (dalam hati --> bolehla2..)"
Orang Di Sana : "Hahahahaha..."
Kasih : "Ishk gelak la pulak, huhu (dalam hati)"
Orang Di Sana : "Mmm ok"
.
.
.
.
.

Maka tiba la masa yang ditunggu2 (",)
ronda punya ronda, akhirnya jumpa la satu gerai yang jual buah durian.. betul2 tepi jalan... mmm boleh la, asalkan dapat makan buah durian... tak sabar2 dah rasanya ni...

ha nilah gerai yang dimaksudkan... tersusun cantik je buah2 durian tu.. kat sini ada tiga kategori harga.. yang paling murah 1 kg RM3 dan yang mahal 1kg RM8... pertengahan pulak harga dia 1kg RM5... pendek kata, semua kategori kami belasah...hahahahaha....

nasib baik bawak orang yang pakar dalam pilih memilih mutu buah durian ni.. nak harapkan Kasih memang tak tahu pape.. tahu makan je..hehehehe...maklumlah, dulu kat rumah, ayah Kasih yang tolong pilih dan belikan.. kami adik beradik tukang perabihkan je.. ;p

ye.. pilih bang ye... yang mahal ada.. yang murah pun ada.. hehehehe...
.
.
.
.
.
setelah sesi pemilihan dilakukan, maka sesi makan2 pon bermula... pada mulanya, ingatkan nak beli bawak balik, tapi 'dia' suruh makan je kat situ... alasan? nanti kereta bau durian...hahahahahahaha... ok la, dipertimbangkan, kesian pulak nanti perfume kereta dah tukar bau durian... lagipun susah jugak nak makan nanti sebab kami takde pisau... layan je la....

walaupun warna durian kurang menarik, tapi rasanya agak menarik..hehehehe
.
.
.
.

ni kiranya pengalaman pertama la Kasih makan buah durian 'live' dari gerai tepi jalan... dah tak hirau dah kereta2 yang lalu lalang tengok kitorang makan2 kat situ.... kalau dulu takdenye nak makan2 camtu... malu... lagipun segan pulak kat orang yang nengok... cam gelojoh je...tak menyempat-nyempat nak makan kat rumah..hahahaha...

ni la muka2 insan yang mengidam nak makan doroyan! hahahaha...
eh2 silap, yang beria nak pekena doroyan sorang je rasanya... tapi yang dua orang lagi tu pulak yang bersemangat mengalahkan orang yang 'mengidam' ni ha..huhuhu... Kasih baru satu ulas, diorang dah nak masuk 3 ulas... ishk3...ni dah lawan tokey nampak...;p
.
.
.
.

muka 'senang' bila hasrat hati sudah tertunai..hehehe
.
.
.
.
.
.

setelah bertapa hampir setengah jam
HASILnya
.
.
.
tak ada la banyak sangat pun...cukup la 3 biji untuk 3 orang makan...hehehehehe




17 comments:

  1. wahhhh~ dah dapat makan doyan.. nak jugak.. nak jugak.. huhuhu~

    ReplyDelete
  2. huhu..mcm bes tgk org makan durian..tp saya xsuka durian....huhu

    ReplyDelete
  3. eii..tak feel la makan live macam tu..tak menjiwai rasa pure durian..heheh..kasih2..lega dah la ek...dapat makan gak akhirnya..adakah si baju hitam tu ur 'chinta hati?'

    ReplyDelete
  4. Anna : sori ea..tak sempat nak ajak...lgpon plan on de spot je td..huhuhu..lenkali ea...

    ReplyDelete
  5. Nabilah : lor, xske durian ke? ishk3...rugi2..hehehehe

    ReplyDelete
  6. Kak Jaja : haah la kak, x feel sgt..tp boleh la drpd lgsung x dpt...yg penting hati dah lega..dapat apa yg diinginkan...hehehehe

    oppsss... si baju hitam? hehehehe... my 'chenta hati' la tu kak...uhuk uhuk..malu den...;p

    ReplyDelete
  7. Kak Jaja : haah la kak, x feel sgt..tp boleh la drpd lgsung x dpt...yg penting hati dah lega..dapat apa yg diinginkan...hehehehe

    oppsss... si baju hitam? hehehehe... my 'chenta hati' la tu kak...uhuk uhuk..malu den...;p

    ReplyDelete
  8. huhu..
    sangat besh kan kak kasih kan..
    hehe..
    thanks for en chenta hati kak kasih tu ye..
    n x lupe wat kak kasih jugak sbb bg peluang cik tulip mkn doyan~

    ^^v

    ReplyDelete
  9. saya : haah...sgt besh..hihihik...

    ooo nak kena kasi special wish ke tuk dier? hehehe...

    ReplyDelete
  10. waa jelesnyee...hehe tp sy tak suke durian hakhak..

    eh eh bila nak diikat nih?? kawan si azrul kan? hahah adehh

    ReplyDelete
  11. sedap nyer.saye pon mengidam durian.

    ReplyDelete
  12. lapar plak pagi ni tengok durian..nak ckit~

    ReplyDelete
  13. Farha : ni lagi sorang x suke durian...rugi2...hahahahaha...kalu ada org kasi, jgn tolak ye..pas kat saya..hehehe

    ReplyDelete
  14. Shima : mengidam jugak ke? cepat2 g cari ye...org mengidam x boley tunggu lama2...(",)

    ReplyDelete
  15. r-mean : nak ke? tp maaf la..dah habis daa...hehehehe

    ReplyDelete
  16. hahahaha 3 biji tuk 3 orang?? die hard fan durian nih.. hihiihi

    ReplyDelete
  17. timhar : tu kire sikit la tu...hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)