Bulan 7 yang sangat busy....

2

Selamat malam semua..oppss dah pagi rupa2nya ye...
mata belum mengantuk setelah pekena semangkuk megi ayam..nyummy...
walaupun tadi sempat layan muvi "The Last Airbender" bersama-sama geng The Jantans (pinjam ayat Wiwin, hehehe..jangan marah ye!), tapi dek kerana malam sudah larut, dan anak dara tak elok balik lewat malam, habis je muvi terus balik hostel... maka, terpaksa la menahan perut, layan megi sorang2 kat bilik (psst...dah tak ingat diet dah time ni, ;P)

mmm entri kali ni bukanlah nak bercerita tentang cerita "The Last Airbender" tu..tapi nak bagitau kemana menghilangnya cik Kasih ni...sibuk bebenor nampaknya ye...sampaikan senyap je tanpa berita..hahahaha...sibuk mengalahkan PM namak gayanya... trafik untuk bulan 7 sangat teruk..uwaa...sedihnya...duit nuff pon dah tak "masyuk"...padahal BE asyik berkelip-kelip keluar... tak sempat nak blogwalking, so trafik pon kurang memberangsangkan....

nak tahu tak, apa la yang Kasih buat sampaikan sibuk memanjang kan... mai sini Kasih nak 'habaq'... sebenarnya sebelum ni Kasih sibuk menguruskan urusan pendaftaran phD yang baru Kasih daftar pertengahan Julai aritu... ala, setakat daftar nampak cam mudah je kan... memang la.. daftar memang la senang, tapi persiapan untuk daftar tu yang leceh... nak kena siapkan proposal dalam masa yang sangat singkat...nak kena cari bahan tu yang leceh.. maklumlah benda baru... ibarat budak baru belajar nak merangkak la... hai..bila fikir balik, boleh ke Kasih buat phD ni...semoga dipermudahkan semuanya la ye...Amin...

selesaikan je urusan phD, Kasih sibuk uruskan permohonan biasiswa pulak...walaupun phD ni memang akan dibiaya oleh duit projek, tapi kalu dapat biasiswa lagi untung...kalau dapat biasiswa Zamalah UTM, lagi masyuk...doakan untuk Kasih ye... 

ke'bizi'an berterusan lagi dengan pertandingan INATEX UTM yang sedang berlangsung sampai esok (5-7 Ogos 2010)..Kasih tak nak cerita dulu pasal INATEX yang Kasih join ni..lain kali ye Kasih 'ngomong' sama kamu...kalau nak bercerita sekarang alamaknya panjang lagi la yang nak kena tulis...nanti2 la ye Kasih cerita..tunggu...(",) tak sabar nak menunggu majlis perasmian dan penutup pada petang esok... mana la tahu, kot2 dinobatkan penerima Gold Medal...mudah2an...kalau tak dapat gold pun, Silver Medal pun dah bersyukur sangat2...

so begitu la al-kisahnya.... pendek kata, bulan 7 merupakan bulan yang sangat kelam 'kelibut'... dalam sibuk camtu, Kasih sempat jugak ber'bisnes' menjual baju raya..hahahaha...maklum lah, puasa pun dah tak lama lagi kan... mesti la masing2 sibuk nak cari baju raya untuk melaram di pagi raya nanti...hehehe....



2 comments:

  1. sama lah kita dik..minggu ni pun akak bz amat..sehari satu entry pun mujur la....hehehe..

    ReplyDelete
  2. ooo akak pun bizi jugak ea...akak ok lg la tu, ada la jugak entri untuk setiap hari...hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)