New collections.....

3


Entri ni adalah kesinambungan daripada entri sebelum NI.
teruja kot nak tunjuk hasil borongan kitorang kat Pesta Buku Antarabangsa 2011 tempohari. Tapi jangan terkejut pulak, sebab semuanya buku2 yang tak berilmiah..hakhakhakahak....lagho je semua tuh...gagagagaga....;p

Ni ha, koleksi "Tiga Dara Pingitan" terbitan majalah gila-gila.
Dah lama kot mencari koleksi ni...finally hasrat hati tertunai jua...ingat lagi zaman sekolah rendah dulu2, suka layan cerita ni...tu pun harapkan kakak2 or abang2 yang belikan majalah gila2..kalau diorang tak beli, nampaknya xde can la nak baca...huhuhu....

Yang ni pulak, koleksi "Workshop", "Student Life" dan "Mat Despatch" terbitan MOY. Dulu zaman2 duk hostel memang layan sangat la cerita2 ni...jangan tak tahu, dek kerana taksub sangat dengan watak cupin dalam "Workshop" tu, sampaikan KS train diri sendiri untuk lukis gambar cupin sampai jadi sebijik cam dalam majalah tu...yang frustnya, ntah mana ntah lukisan tu...hilang sudaa.....

Ha..yang ni pulak kerja En Suami...kemain seronok dia kutip majalah2 APO yang ada kat situ time tu...habis semua edisi keluaran dia kutip...wah wah wah...ni pun cuma sebahagiannya sahaja...banyak lagi yang tak di'snap' gambarnya...hehehehe....peminat majalah APO rupanya suamiku ini...baruku tahu...huhuhu...

Jangan ingat budak2 belia remaja je yang layan MANGA ye...bebudak yang dah kawen ni ha pon layan jugak....tapi si isteri layan kisah2 cinta je....hehehehe....

Pilihan sang suami pulak cerita2 yang memang sesuai dengan jiwa lelaki kot....layan je la...ntah, tak sempat lagi nak belek2 koleksi si dia punye sebab koleksi sendiri pon lom sempat khatam lagi..hahahaha.....ZASS....

Dalam banyak2 majalah yang dibeli, terselit la jugak 2 bijik novel ni..."Ranting Cinta Si Plato" dan "Roti Cicah Susu"...tak boleh beli banyak2, walaupun hati berkobar2 nak beli banyak2..hahahaha...ikut je la kata suami..."Tak payah beli banyak2, bukannya awak ada masa nak baca semua tu pon".....huhuhu....jawapan sang suami agak mengecewakan, tapi ada jugak benornya....sampai sekarang masih tak berkesempatan nak memanjakan diri dengan novel2 tersebut....huhu...



3 comments:

  1. mak oiiii..macam nak buka kedai buku jek gayanya..hehehhe

    ReplyDelete
  2. hahahaha...bukak muzium je pon boleh kak jaja...hehehehe

    ReplyDelete
  3. mcm maner nak beli koleksi 3 dara pingitan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)