Tumpang bergambo dengan orang glemer...hehehe

4

Teringat pulak kenangan pergi pesta buku antarabangsa 2011 kat PWTC bulan lepas. Kebetulan suami ditugaskan oleh jabatan beliau untuk sesi membuat pemilihan buku2 ilmiah untuk Jabatan Sains Sosial, Fakulti Pendidikan, UTM. Buku2 yang dipilih akan ditempatkan di Perpustakaan Sultanah Zanariah, UTM sebagai sumber rujukan mahasiswa kelak.
.
.

Selepas selesai teman suami pilih buku2 yang berkaitan pada hari kedua, giliran untuk ronda2 la pulak sambil melawat booth2 yang ada.. Banyak betul booth2 yang menarik minat KS pada hari tersebut. Memandangkan baki duit banyak lagi yang tinggal time tu, apa lagi....ni la masanya nak borong habis novel2, majalah2 serta buku2 yang best2...memang borong sakan la...sampai tak cukup tangan nak bimbit beg2 plastik yang penuh dengan isinya...nasib baik parking kereta dekat...kalau tak, satu hal la pulak nak kena jalan jauh....dah la bawak beban yang maha berat....
.
.
.

Dah setel beli untuk diri sendiri, giliran untuk belikan pesanan orang pulak...adik ipar ada pesan suruh beli novel2 Norhayati Berahim. Peminat setia Norhayati Berahim katanya...semua novel NB dia ada...banyak jugak novel yang kitorang borong kat booth NB tu...hampir sepuluh buah novel jugak rasanya...mau tak rasa cam nak patah tangan bawak novel2 tu semua...satu2 novel tu kemain lagi tebalnya...layankan aje la, demi adik ipar tersayang...Kebetulan NB pon ada kat booth time tu, apa lagi, ni la peluang nak sign autograf dan bergambar dengan novelis popular tu kan..hehehehe...

Bergambar bersama novelis Norhayati Berahim
.
.
.
.
.

Lepas tu pusing2 lagi
Sampai la ke booth Ujang APO
Ternampak la pulak koleksi2 "Workshop", "Mat Despatch", "ABE" dan "Student Life", habis kitorang borong... suami pulak memang minat dengan majalah APO, habis semua edisi keluaran APO yang ada diborongnya sekali...sabor je la...Alang2 kartunis Piston ada di booth ketika tu, kitorang pon mintak la dia lukis2 sikit untuk kenang2an...hehehehe

Kusyuk betul brother Piston ni melukis....
.
.
.

Last sekali, bergambar dengan kartunis Piston...siap suruh ditayangkan sekali gambar yang dilukisnya tu...huhuhu...Thanks En Suami kerana berjaya menjadi fotografer yang tak diiktiraf pada hari tersebut...hehehehe...




Nota cinta KS: Nanti KS buatkan satu entri untuk tunjukkan apa yang KS borong kat Pesta Buku Antarabangsa hari tu ye...tunggu...





4 comments:

  1. wow lau tau le kirim hehe..kak sa nampk gemuk la..pregnant ea?? hehe

    ReplyDelete
  2. jeles2.....

    kak norhayati berahim... idola kak ayu...
    kasih.....
    kak ayu jeles nie!!

    ReplyDelete
  3. Ms sunsWeetz: X pregnant pon...nampak gemuk ea..huhuhu...

    ReplyDelete
  4. Kak Ayu: akak, jangan la jeles...nnt one day, insyaAllah akak pasti akan berjumpa dgn idola akak ni...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)