Saki baki inai di jari...huhu

6

Dah 2 bulan lebih kawen, inai kat jari pon dah tinggal saki baki je lagi...lagi seminggu majlis kat sebelah suami pulak...nanti nak kena pakai inai lagi...huhuhu...belum sempat inai kat jari ni hilang sepenuhnya, nak kena tempek lagi nanti.


Sebenarnya mood nak naik pelamin untuk majlis sebelah suami ni kureng la...memandangkan banyak sangat due date yang perlu dikejarkan sebelum majlis tu...semuanya nak kena berikan komitmen yang tinggi. Penyelia sendiri pun dah bising2, performance kurang memberangsangkan katanya sejak dah kahwin ni...huhuhu...memang la, kalau dulu time bujang boleh la fokus 200% terhadap kerja2 research, stay up sampai malam duduk depan laptop cari idea kerah tenaga nak buat research paper. Tapi sekarang, semuanya dah berubah..sekarang 24 jam yang ada tu terpaksa dibahagikan kepada 3 (diri sendiri, suami dan rumahtangga). Baru sekarang rasa yang berat sebenarnya tanggungjawab bila dah bergelar isteri orang. huhuhu....
.
.
.
.
.

Yang lebih merunsingkan bila ada beberapa hal berkaitan dengan majlis seminggu lagi ni tak setel lagi... kasut nak pakai time sanding belum beli lagi ni...tunggu duit untuk bulan ni masuk dulu la...huhuhu...sempat kot...ala, beli yang biasa2 je kot...hehehe...pengapit pon belum ada lagi ni...sedih wooo, kawan2 terdekat semuanya tak sudi kepit i...huhuhu...xde la, bukannye diorang tak sudi, tapi tuntutan keje masing2 tidak membenarkan mereka berbuat sedemikian...arhhh, malas nak fikir sangat pasal tu...nanti2 ada la tu yang bakal jadi pengapit terjun..hehehehe....ok la, nak rehat jap...baru je sudah siapkan paper untuk conference kat Melaka awal bulan Jun depan. Harap2, tak banyak la yang nak kene komen dek supervisor nanti...nak fokus buat poster pulak ni...owhhh masa.....singkatnya rasa.....





6 comments:

  1. Wahh majlis besar gak ek sebelh lelaki hehe, ekcely ur husband tu sepupu rapat my classmate ngee~

    sy dulu wat majlis sambut menantu je...hehe~ per2 pon hope ada berita gembira pasnih ye :P

    nway, kuatkan smgt..memang bila dah kawen nih mcm2 komitment kena tumpu~

    ReplyDelete
  2. lah..blah lelaki tak kenduri lagi rupanya..akak ingat kan dah selesai dah semuanya...kalau lama sangat senggang ke kenduri nyambut menantu ni rasa2 macam dah hilang dah segala debaran or excitement nak bersanding lagi tu..hehhehe

    ReplyDelete
  3. nuyui a.k.a miss NUSHA : haah...nampaknye begitu la..majlis sebelah suami pulak...(",)

    ReplyDelete
  4. FarHa : xde la besar sgt...mungkin sbb buat majlis sekali ngan adik ipar...

    ReplyDelete
  5. JaJa'Z: ye kak...majlis belah suami lom buat lagi...hehehehe...pengantin basi dah ni...tu yg feel dah kurang...tapi kene semangat balik jugak, sebab nak meraikan kawan2 kat sebelah JB plak ni...hahahaha....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)