Family Day FP - Hari Pertama (Part 1)

0

Selamat malam semua..
Seperti yang dijanjikan, KS akan berstori mori sedikit sebanyak tentang aktiviti yang berlangsung sepanjang Hari Keluarga FP, UTM kat Felda Residence, Tanjung Leman untuk hari yang pertama... Untuk part 1 ni, KS cerita untuk aktiviti sesi pagi tadi ye....
.
.
.

Ok, dah nama pun Hari Keluarga kan..so, semua orang enjoy, suka2...untuk sesi pagi diadakan sukaneka untuk kanak2...mana2 family yang banyak anak2 tu beruntung la...dpt join game2 tu semua...KS ni lom ada anak lagi, so tengok je la anak2 org lain main sukaneka..hehehehehe...
.
.
.
.

Untuk sukaneka ni sebenarnya ada tiga game. Yang pertama, tak sure la apa nama game tu...yang pastinya bebudak tu kena susun bola tenis yang disediaka...Turun lambat, so KS tak mengikuti sangat game yang dijalankan...
.
.

 Untuk game yang ke-2 dinamakan Keretapi Tanah Melayu (KTM)..Game ni agak menarik sebab setiap ahli2 kumpulan dikehendaki menyambung apa2 objek yang ada pada diri pemain serta barang2 yang berada dipersekitaran tersebut...Kumpulan yang paling panjang akan menang....seronok tengok diorang...yang tak tahan tu, siap mak bapak masing2 siap tolong carikan akar2 pokok, ranting2 kayu...mahunye kumpulan anak2 masing2 menang...(",)

Game ke-3, larian baton secara bergilir2...
Simple je game ni, kumpulan yang habis membuat pusingan terlebih dahulu adalah dikira pemenang
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Untuk slot ke-2 pula adalah acara pertandingan mewarna untuk kanak2...apa lagi? Time ni la nak tunjuk skill mewarna kan...ingat pulak zaman bebudak2 dulu...selalu masuk pertandingan mewarna, tapi tak pernah pon menang...hahahahahaha...takde skill langsung...;p  Jom kita tengok aksi2 comel adik2 peserta mewarna...Jom jom

Tengok, kusyuk betul adik ni mewarna...dah tak pandang kiri kanan dah...

Yang ni pon sama...

Wah, warna warni lukisan adik ni...sape kata mewarna ni senang....susah tau kalau takde asas mewarna....nak kena pandai pilih tone kaler yang sesuai...baru la lukisan tu cantik....betul tak?

Tapi dalam banyak2 peserta, hasil lukisan ni yang paling mendapat perhatian ramai... Cantik kan...Nak tahu tak sape yang warna lukisan ni...agak2, logik tak budak2 sekolah rendah dapat mewarna dengan sebegini bagus? hehehehe....Haa...jom kita terjah sape tuan empunya lukisan ni....
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Jeng jeng jeng
.
.
.
.
.
.


Perasan tak gambar kat atas tu?
Dalam gambar tu terselit seorang mak budak...hahahahaha...Haaa, itu la dia tuan punya milik lukisan kat atas tu...hehehe...so, disebabkan umur dah terover limit, tak boleh dikategori dalam umur budak2...so, disqualified ye...kalau tak, tak merasa adik2 tu nak menang...hehehehe...










0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)