Coklat - hasil buatanku (",)

0

Sebelum ni aku ada buat entri pasal chocolate home-made kan....So, jangan bosan sebab entri kali ni pun nak bercerita pasal coklat lagi...hihihihi....Anggap je la, coklat sebelum ni first try...proses pembelajaran...budak baru nak belajar buat coklat...(",)
.
.
.
Bila dah pandai buat coklat sendiri, so apa lagi kan....terus ajak suami beli barang2 untuk buat coklat lagi...Semangat nak buat kuih raya begitu berkobar-kobar la katakan....hehehe... tak cukup dengan dua bekas kecil je yang dapat tempohari.. Namapun buat ramai2 kan, so pakat2 bagi la mana yang dapat...sharing is caring (",)
.
.
.
.
 Seronok betul bila tengok coklat2 yang dah siap tersusun cantik dalam tray...(",)
Walaupun bentuk sama je dengan yang lepas, tapi tak mengapa...Al-maklumlah, mole orang punya...nak beli MIL tak kasi, membazir katanya...suruh pakai yang ada je....hihihi...
.
.
.
.
Setelah bertungkus lumus kerjakan coklat2 tu, maka inilah hasilnya........
Dapat la jugak dalam 3 balang....Alhamdulillah, dapat buat balik Trg nanti, sure anak2 buah suka...(",)

Bila dah siap, susun dan masukkan ke dalam balang......
Yang ni versi kaler pink...
.
.
.
.
 Yang ni pulak versi kaler hijau....walaupun rasanya sama je.....kaler je yang berbeza...hehehehe.....
.
.
.
.
Yang ni pulak agak special bentuknya...hehehehe.. comel kan!
Untuk versi yang ni cuma dapat satu bekas kecik je....
Yang ni pure coklat, tak campur dengan white coklat....Versi ni Incik suami suka, sebabnya coklat semata-mata yang tidak dicampur dengan mana2 bahan tambahan...(",)
.
.
.
.

Nota cinta : Terima kasih diucapkan kepada Incik suamiku yang tolong sekali buat coklat, walaupun hanya tolong ketuk coklat keluar dari mole...hehehehe



0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)