RumahKu disimbahi lampu2 pelita...

10

Lagu raya semakin rancak berkumandang di sana sini.....merata2 tempat dah pasang lagu raya....Saat entri ini ditulis pun, lagu raya (lagu CT) tengah berkumandang kat radio HotFM. Owh, tak sabarnya nak raya...hahahahaha....bahang raya semakin terasa...eh eh eh, sabooooo.....ada 8 hari lagi ye adik2, abang2 dan kakak2 sekalian...(",)
.
.
.
.
Bila dah masuk minggu terakhir puasa, maka semakin rancak la semua orang buat persiapan raya kan. Baju raya sure ramai yang dah siap kan...Cuma tinggal untuk disarungkan pada pagi raya nanti je kan... Dapur masing2 pun sure dah berasap + berbau dengan bermacam aneka jenis kuih raya kan....Tuan rumah sendiri pun dah berperang kat dapur buat kuih raya ada hari sabtu dan ahad lepas...Sampai sakit pinggang dibuatnya....Bayangkan la, dalam satu hari je (sabtu) boleh siapkan 4 jenis kuih raya (biskut tart, biskut kacang, biskut kelapa rangup, biskut conflakes madu). Setiap jenis tu 2 adunan...cuma tart je yang 3 adunan... Hari Ahad, sambung lagi buat biskut conflakes madu. Eh eh, aku tak buat sorang2 la...semua kerja2 tu buat sama2 dengan MIL + SIL...Siap belajar buat coklat dengan adik ipar!!! Meriah la kuih raya tahun ni....Dah tak perlu kuih tunjuk-tunjuk lagi macam tahun lepas lagi dah....semuanya HOME-MADE punya version ye!
.
.
.
.
Oppss melalut bercerita pasal kuih raya la pulak
Ok, back to the real topic!
Eh, rumah korang dah pasang lampu lip-lap2 belum? Pelita dah pasang lom?
Ha! Jangan tak tahu, aku dan suami dah sibuk2 pasang pelita dan lampu lip-lap2 sejak 2 minggu puasa lagi...hahahahahaha.....semangat kan!

Meriah betul laman rumah kitorang...kaya dengan simbahan lampu2 pelita...
Mentang2 la laman luas, seboleh2nya setiap sudut nak letak pelita. Tak cukup kat pagar, pacak pulak kat atas tanah....meriah sungguh!

Kasi close-up sikit
Dah pasang pelita ni, tak meriah kalau tak main bunga api kan.hehehehe.....oppps, diam2 sudah ye. Bab bunga api + mercun ni takleh bising2...hahahahaha....Tapi tak best la main bunga api dua orang dengan Incik Suami je....tunggu balik Trg baru syiok main bunga api ramai2 dengan anak2 buah....baru MERIAH!!!




10 comments:

  1. Hans : xpe la, lampu liplap pon meriah jugak..(",)

    ReplyDelete
  2. bestnya pasang2 pelita, baru ada feel nak raya :)

    ReplyDelete
  3. :Cik Pija:: ye. betul tu....feel nk raya dah datang ni!!hehehe

    ReplyDelete
  4. INTAN: raya punya pasal mestilah nak kena meriah kan!!!heheehe

    ReplyDelete
  5. Lea IsNaw! : Mesti la..pasang pelita baru terasa kehangatan nak sambut raya...(",)

    ReplyDelete
  6. kak baru pasang semalam..

    versi kamu mmg lip lap..
    raya datang umah ya dik

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)