Setelah sekian lama menunggu...

9

Majlis kahwin sebelah suami kat JB adalah 29 Mei 2011.
Sekarang dah masuk bulan Ogos 2011...Hurmm cuba bayangkan berapa lama aku menunggu untuk gambar2 dari photographer tu siap...Dah la, gambar2 sepanjang majlis kat JB aku bergantung sepenuhnya kepada dia yang jugak merangkap sebagai kawan aku...Kami sama2 belajar kat MRSM dan UTM dulu...Fuh!! Tapi aku tak kisah sangat la gambar2 tu lambat bebenor untuk siap diedit untuk storyboard yang aku tempah. Janji siap dan hasilnya memuaskan. "Memuaskan" disini maksudnya selagi design yang dibuat tidak memuaskan hati, selagi itulah gambar2 tersebut tidak akan dihantar untuk printing. Bagus la cara kerja macam tu, tak la kene hamun kalau hasil tak seperti yang diharapkan! Betul tak? Teringat pulak gambar2 kahwin aku kat Trg dulu, memang hampeh sesangat... Kemain aku beria2 bagitau diorang nak buat macam tu dan macam ni, dan kononnya  jugak la mereka mampu melaksanakan segala impian dan angan2 aku tu....Sekali album tu siap, huh..frust menonggeng! Tidak seperti yang diharapkan....Tarikh salah, gambar di"stretch"kan..tak pasal2 jadi pengantin kembang lagi kontot...huhuhu.....Alamak, baru perasan entri kali ni berbaur mengumpat..hahahahaha....Dah la bulan puasa...Ya ampun!!!
.
.
.
.
.
Sebelum dosa mengumpat bertambah semakin banyak, better stop di sini.
Sebelum mengundur diri, meh nak tayang sikit (sekeping je pon) gambar kahwin aku kat JB aritu...hihihihi....Walaupun pengantin dah basi, tapi still jugak nak tempek gambar tu kat sini....Ada aku kesah? Hahahahaha....

[Pengantin baru yang dah tak baru....dah hampir2 nak basi dah]

Ni adalah salah satu gambar yang diemelkan kepada aku sebagai first draft hasil kerja fotografer a.k.a kawan sekolah lama aku. Hehehehe.....Status sekarang adalah menunggu story board + gambar2 tu siap. InsyaAllah hujung minggu ni siap dan akan diposkan. Mudah2an gambar2 tu selamat sampai dalam keadaan yang baik...bimbangkan gambar frame kanvas tu, takut rosak......huhuhu....



9 comments:

  1. Cantik :)

    Sy amik pakej sekali gus tuk dua2, custom album memang puas hati yg amat hehe~ semua pic outdoor pon memang cantik, dia amik tak yah nak edit2 dah~ berbaloi gak hbs aritu ngee~

    ReplyDelete
  2. kak sa nanti upload. x sabar nak nengokkk!

    ReplyDelete
  3. Fika : Nanti ea...tunggu gambar2 tu sampai dulu...hehehehe...masih kat highway, tak sampai2 lg..hihihi

    ReplyDelete
  4. amboi..merahnya...
    next picture...hehe

    ReplyDelete
  5. Tu la sebab orang lebih suka bayar kat photography professional. Takut jadi mcm kes nie. =)

    ReplyDelete
  6. LeaIsNaw!: merah mak ngah gitu...next pic? Tungguuu...

    ReplyDelete
  7. anastasyea: betul2..saya setuju..untuk dptkan kepuasan hati yng paling maksimum, better hire jurugambar yang professional...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Categories ♥

jalan-jalan (28) giveaway (26) makan-makan (24) informasi (23) ceriter (21) contest (20) tag (18) award (17) macam-macam (17) luahan (15) bebelan (13) blogger (13) xtvt (13) Damia (12) coretan (12) My lil caliph (11) nuffnang (11) KTF (10) famili (10) renungan (10) WW (9) insiden (9) pregnancy (9) kahwin (8) raya (8) UTM (7) aktiviti. (7) lagu. lirik (7) birthday (6) peristiwa (6) puasa (6) tension (6) hadiah (5) ngeteh (5) Shaklee (4) agama (4) artis (4) kolokium. FSKSM (4) masak2.ceriter (4) pengalaman (4) sharing is caring (4) Penang (3) Pulau Tioman (3) aidilfitri (3) cinta (3) cuti-cuti (3) family day FP. Tanjung Leman (3) filem (3) kesihatan (3) kunjungan (3) masak2 (3) perkahwinan (3) phd (3) ramadhan (3) sukan (3) Anniversary (2) Jalapeno Cheese Souce (2) Singapore (2) anak pertama (2) bersalin (2) cabutan bertuah (2) checklist. kahwin (2) doa (2) facebook (2) game (2) hiburan (2) hobi (2) lucky draw (2) mekap2 (2) research group (2) resepi (2) rintihan (2) terjah (2) the series of...drama korea (2) tunang (2) tutorial (2) xpdc (2) 11.11.11 (1) 2nd anniversary (1) 5 bulan (1) Aina (1) B-Complex (1) Baju kelawar (1) Bisnes online. Damia Store (1) EBM (1) ESP (1) Friendship (1) GengBlogger (1) Hello Kitty Park (1) Kasih Suci (1) Lecithin (1) MY BIG DAY (1) Makanan pelengkap baby (1) Maskara Shorties 2011 (1) Piala FA 2011 (1) Review 2012. kenangan (1) Tak sihat (1) Vitamin E (1) accident.peristiwa (1) aidiladha (1) aidiladha 2011 (1) aku (1) ayer itam (1) bbq (1) blogger-geng (1) bloglarian (1) blur (1) bola (1) breast pump (1) buku (1) celcom (1) coretan. suamiKu (1) demam (1) design. blog (1) en Hubby (1) exam..exam.. (1) famili angkat (1) first day at taska (1) flower girl (1) gambar (1) happy (1) hari guru (1) informasi. kesihatan (1) kad kahwin (1) kahwin. bunga tangan. flower girls (1) kempen (1) kenangan (1) koleksi (1) kunjungan. KTF (1) lalat. (1) layan. game (1) maharaja lawak (1) maulidur rasul (1) meniarap (1) menu (1) nemo (1) new year (1) our love (1) our love. kahwin (1) persiapan (1) pesta konvo UTM (1) ragam.ceriter.suamiKu (1) raya. blogger (1) runsing (1) sakit (1) sedih (1) segmen Ben Ashaari (1) shopping online (1) study. myPHD (1) suami isteri (1) suamiKu (1) t (1) takde keje (1) teater Sri Mersing (1) teka teki (1) template blog (1) the series of... (1) tips (1) trip. Vietnam (1) video (1) wislist (1)